Provincie Noord-Holland

Datum

11-1-2008

Onderwerp

Provincie sponsort de wielerronde Ronde van Noord-Holland

Ingrid Kooiker

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besluiten ook dit jaar tot sponsoring van de Ronde van Noord-Holland. Onder deze naam zullen twee rondes gereden worden; de grootste toertocht voor amateurs in Noord-Holland op zaterdag 26 april en de internationale wielerwedstrijd voor professionals op zondag 27 april.

Door haar naam te verbinden aan het evenement wordt de provincie meer zichtbaar. Renners, publiek en inwoners kunnen van dit Noord-Hollandse evenement genieten.

De provincie sponsort het Noord-Hollands Wielerweekend, waar de Ronde van Noord-Holland onderdeel van is, met 50.000. Naast de wielerrondes is er ook een baanprogramma in het Sportpaleis Alkmaar op vrijdag 25 april. Aan de wielerwedstrijd voor professionals nemen circa 200 renners deel en aan de toertocht voor amateurs circa 6.000 renners. Daarnaast zal er veel publiek zijn in de steden en dorpen waar de renners doortrekken. Het parcours van de ronde voert de renners door het Noord-Hollandse landschap van polders en dijken, karakteristieke dorpjes en steden.

De provincie is een van de hoofdsponsors van het Noord-Hollands Wielerweekend. De provincie sponsort evenementen die voor een breed publiek interessant en aansprekend zijn en een regionale of nationale uitstraling hebben.