Gemeente Duiven


Vrijwilligers gezocht voor opruimactie in de Loowaard 2008
---

foto oruimactie Loowaard Zaterdag 26 april organiseren de gemeente Duiven en Stichting Free Nature weer een opruimactie in het natuurontwikkelingsgebied Loowaard. Dit begint inmiddels een traditie te worden.

Uiterwaarden zijn een synoniem voor overstromingen. Regelmatig lopen deze gebieden onder water. Helaas komt er met dat water ook zwerfvuil mee. Aangezien afgelopen winter weer een aantal (kleine) hoogwaters kende, is het dit voorjaar weer tijd om vuil te gaan ruimen. Gelukkig zijn de leden van Water Sport Vereniging De Loowaard, Hengel Sport Vereniging De Graskarper, Natuurvrienden Duiven en het IVN werkgroep de Liemers bereid om een deel op te ruimen.

Toch leert de ervaring dat in de bijna 2 kilometer lange uiterwaard meer vuil ligt dan deze mensen in een dag kunnen ruimen. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen. Als u mee wilt helpen bent u welkom vanaf 10 uur bij de betonblokken na het veerooster (bij de parkeerplaats). Voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Wij raden u aan om laarzen mee te nemen.

Wilt u zich opgeven als vrijwilliger voor de opruimactie, dan kunt u zich aanmelden bij de gemeente Duiven (Patrick de Weijer: tel: 0316- 279332 of p.deweijer@duiven.nl).