Gemeente Boarnsterhim


Friese Merenproject opening vaarseizoen

26 april feestelijke opening vaarseizoen, wees erbij! Grenzeloos varen doe je in Fryslân

Op zaterdag 26 april opent gedeputeerde J.A. de Vries samen met Geert Hoes, bekend van het SBS6- programma Lekker weg op het water, feestelijk het watersportseizoen in Fryslân. Gedurende de hele dag vaart een promotieteam langs meerdere Friese watersportplaatsen (Akkrum, Terherne, Langweer, Heeg, IJlst en Sneek) om de aandacht te vestigen op alle verbeteringen die door het Friese Merenproject tot stand zijn gekomen. In iedere plaats ondersteunen muziek en feestelijke activiteiten deze promotieactie.

Belangstellenden zijn van harte welkom om van de muziek te genieten en Geert Hoes, te ontmoeten. Publiekstrekkers zijn bijvoorbeeld de bekende Nederlands- en Friestalige zanger Jan Tekstra, die optreedt in Heeg en MC Remon, die de feestelijke opening van het watersportseizoen afsluit in Sneek met zijn rap `Grenzeloos'.

Programma (de tijden zijn een indicatie)
9.45 uur start in Akkrum bij de wandelboulevard bij de nieuwe spoorbrug

· Fanfare en shantykoor treden op

· Feestelijke opening door presentator Geert Hoes, bekend van het SBS 6-programma Lekker weg op het water en mevrouw J.A. de Vries gedeputeerde provincie Fryslân
10.45 uur aankomst Terherne Haven

· Shantykoor treedt op
13.15 uur aankomst in de haven van Langweer, adres Stevenshoek
· Muziekfiets speelt
15.00 uur Aankomst aan de kade in het centrum van Heeg
· Optreden van Jan Tekstra, de bekende Nederlands- en Friestalige zanger
16.15 uur Varen door IJlst

· Promotie team deelt ook aan de wal attentie uit 17.15 uur Aankomst bij de Waterpoort in Sneek

· optreden MC Remon met de rap `Grenzeloos'
· afsluiting door J.A. de Vries gedeputeerde provincie Fryslân

Doe mee met de prijsvraag
Het promotieteam deelt in alle plaatsen die worden aangedaan een leuke attentie uit, met daarop een prijsvraag waarmee u kaarten kunt winnen voor de speciale voorstelling De Rite fan Wetter, onderdeel van het Frysk Festival in augustus. Het shantykoor De Brûskoppen uit Scharnegoutum vaart de hele dag mee en zorgt voor muziek en gezelligheid.

Het Friese Merenproject gaat door
Het jaar 2008 is een bijzonder jaar voor het Friese Merenproject. Na zeven jaar wordt de eerste fase van het project afgesloten. Dit betekent dat er vijf aquaducten zijn gerealiseerd en op veel plaatsen in Fryslân vaarwegen zijn verdiept en bruggen verhoogd. Daarnaast zijn de voorzieningen voor watersporters uitgebreid en verbeterd. Tegelijk vormt 2008 de opmaat voor het vervolg van het Friese Merenproject, dat duurt tot 2013.

Meer informatie
Het complete programma en de tijden zijn te vinden op www.friesemeren.nl.