RTL Group

Carlo Boszhard en Nicolette van Dam dagen Nederland uit in 'Ik Wed Dat Ik Het Kan!'

Het nieuwe zaterdagavondprogramma bij RTL 4

Vier minuten onder water blijven of lopen over staaldraad op twintig meter hoogte kunnen de meeste mensen niet. Maar met de juiste spirit en een enorme dosis wilskracht is een mens tot heel veel in staat. In het nieuwe RTL 4-zaterdagavondprogramma Ik Wed Dat Ik Het Kan! wordt hier een beroep op gedaan. In de studio ontvangt Carlo Boszhard vanaf zaterdag 26 april personen die bijzondere, unieke, gewaagde en verrassende uitdagingen aangaan. Lukt het deze kandidaten om voor het oog van het RTL 4-publiek deze uitdaging te laten slagen? En mensen die denken dit te kunnen overtreffen worden uitgedaagd dit in één van de volgende uitzendingen te laten zien. Ook een aantal bekende Nederlanders zoekt de eigen grenzen op en probeert zichzelf te overtreffen op sportgebied en het stoppen met roken. Carlo wordt in Ik Wed Dat Ik Het Kan! bijgestaan door co-host Nicolette van Dam.

Nederland wordt uitgedaagd om unieke prestaties neer te zetten. Groot of klein, alleen of met een groep. De meest unieke en bijzondere uitdagingen zijn te zien in zeven afleveringen. Weet iemand een prestatie te verbeteren dan staat daar een prijs tegenover. Lukt het niet dan is de prijs voor degene op wiens naam het record staat.

In elke uitzending van Ik Wed Dat Ik Het Kan! worden bekende Nederlanders uitgedaagd zichzelf te overtreffen op sportgebied. In het kader van de Olympische Spelen deze zomer bijten de bners zich vast in de Olympische sport schoonspringen. De nieuwbakken schoonspringer wordt bij de voorbereidingen op zijn of haar opdracht begeleid en getraind door een professional in deze sport. Co-host Nicolette van Dam zet de uitdaging neer door als eerste een sprong te wagen. Vervolgens krijgen zes bners de kans om haar te verbeteren. Nederlands meest succesvolle schoonspringer Edwin Jongejans beoordeelt de bners op hun schoonspringkunsten.

Erland Galjaard, programma directeur RTL 4: Met Ik Wed Dat Ik Het Kan zetten we de succesvolle RTL 4 traditie voort om op zaterdag 20.00 uur groot familieamusement te brengen. Met de ervaren showmaster Carlo Boszhard en de zeer talentvolle nieuwkomer Nicolette van Dam, bedienen we een breed publiek in een spectaculaire en sensationele show vol uitdagingen. De inhoudelijke basis van het programma zijn bizarre, opmerkelijke en visueel zeer spannende records. Kortom : een ideaal en gezellig programma voor het hele gezin.

Naast de bners die gaan schoonspringen, doen Chris Tates, Jeroen Nieuwenhuize, Kim Feenstra en Boer Frans een beroep op hun wilskracht door te stoppen met roken. Ze gaan deze uitdaging samen aan met vier andere groepen: bouwvakkers, kroegtijgers, collegas en Gooische vrouwen. Wekelijks is in Ik Wed Dat Ik Het Kan! te zien hoe het deze mensen vergaat.

Uitzending: wekelijks bij RTL 4, vanaf zaterdag 26 april tussen 20.00 en 21.30 uur.

Website: rtl.nl/ikweddatikhetkan.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Op maandag, dinsdag en woensdag met Donate Brunink via tel. 035 -671 8624 of via donate.brunink@rtl.nl. Op dinsdag, donderdag en vrijdag met Susanne van der Klugt, via tel. 035-6718939 of via
susanne.van.der.klugt@rtl.nl.