Ingezonden persbericht


Klassieke Top 1000 Aller Tijden op Classic FM

Naarden, 22 april 2008 | Johann Sebastian Bach staat met de 'Matthaeus Passion' op nummer 1 in de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden'. Deze lijst wordt van zaterdag 26 april tot en met vrijdag 2 mei uitgezonden door Classic FM.

In de week rond Koninginnedag en Hemelvaartsdag zendt Classic FM de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' uit. In dit overzicht met de duizend mooiste klassieke werken aller tijden staat de 'Matthaeus Passion' van Johann Sebastian Bach op nummer 1. De ontknoping van de lijst is te horen op de vrijdag na Hemelvaart.

Bach heeft van plaats gewisseld met Mozart, die vorige jaar de 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' aanvoerde met zijn 'Requiem'. Naast deze twee grote componisten is de populariteit van de 'Canon' van Johann Pachelbel opvallend, eigenlijk diens enige bekende werk. Deze steeg naar nummer drie. De hoogste nieuwe binnenkomer betreft de 'Inventies voor viool' van Bach. Dat is ongetwijfeld te danken aan het feit dat violiste Janine Jansen dit werk opnam op haar laatst verschenen cd.

De 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' is samengesteld aan de hand van inzendingen van luisteraars. Zij konden via classicfm.nl hun persoonlijke favorieten opgeven en hun stem uitbrengen voor de lijst. De complete lijst is terug te vinden op classicfm.nl, de internetsite van Classic FM.

Klassieke Top 1000 Aller Tijden
De 'Klassieke Top 1000 Aller Tijden' wordt uitgezonden van zaterdag 26 april tot en met vrijdag 2 mei uitgezonden door Classic FM.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, Canal Digitaal en Digitenne.

Noot voor de redactie -