RET

Op 26 april gaat de Diergaarde tram (Lijn 11) weer rijden!

Dinsdag 22 april

De historische trams rijden vanaf 26 april - tijdens vakanties en feestdagen - tussen Centraal Station (Proveniersplein) en de Diergaarde Blijdorp aan de Van Aerssenlaan. De eerste tram vertrekt om 10.00 uur vanaf de achterzijde Centraal Station en de laatste tram vertrekt rond 18.00 uur vanaf Diergaarde Blijdorp. Op de drukste momenten van de dag rijdt er elke 10 minuten een tram en tussen 11.00 en 17.00 elk kwartier.

De Diergaarde Tram rijdt in 2007 op de volgende dagen:

Meivakantie 26 april t/m 5 mei

Pinksterweekend 10 + 11 + 12 mei

Zomervakantie 28 juni t/m 31 augustus

Herfstvakantie 11 t/m 26 oktober

Op 23 april om 11.30 uur wordt door de RET aan de heer Ton Dorresteijn het eerste kaartje overhandigd in Restaurant de Lepelaar in Diergaarde Blijdorp.

De tramverbinding wordt verzorgd met historische trams uit 1931 van de stichting RoMeO (Rotterdams Openbaarvervoer Museum en Exploitatie Oldtimers) in opdracht van de RET. Deze trams zijn een bezienswaardigheid. Ook de haltes bij Centraal Station en de Diergaarde zijn herkenbaar als Diergaarde Tramhalte.

Op deze historische tramlijn zijn strippenkaarten, abonnementen en de ov-chipkaart niet geldig. Een kaartje is te koop in de tram à EUR 1,50 voor een retourrit.

Dit tarief geldt voor iedereen vanaf 4 jaar. Het dagretour is in de Diergaarde Tram te koop en via de webshop op www.RET.nl.

De RET werkt continu, samen met haar opdrachtgever de Stadsregio Rotterdam, aan de verbetering van het openbaar vervoer in Rotterdam en de regio. Deze tramverbinding is hier een goed voorbeeld van.
---