Gemeente Rotterdam

Met het ophangen van het eerste nestkastje in De Blécourtstraat in Schiebroek start zaterdagmiddag 26 april om 15.00 uur de Opzoomeractie Lente, Lente in onze straat. Aan deze stedelijke actie doen inmiddels een kleine 500 Rotterdamse straten mee.

Kinderteams houden in de straat een grote voorjaarschoonmaak en/of buren ontbijten met elkaar en gaan in gesprek. In het kader van Rotterdam Groenjaar 2008 krijgen alle Opzoomerkids het Groene Doeboek. Dit boek staat vol ideeën om zelf je straat groener en mooier te maken. Met het ophangen van nestkastjes kunnen de kinderen direct de daad bij het woord voegen. Kinderen kunnen zich nog tot volgende week opgeven voor deze actie!

Het eerst nestkastje in De Blécourtstraat wordt om 15.00 uur opgehangen door de kinderen. Zij krijgen daarbij hulp van Letty Bakedam (dagelijks bestuurder van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek).

Rotterdam telt momenteel circa 1.800 Opzoomerstraten. 16% van de Rotterdammers Opzoomert en zet zich zo in om Rotterdam vriendelijker, schoner en veiliger te maken. De lenteactie is de eerste van vier acties waaruit de Opzoomercampagne 2008 bestaat.

Bron: Gemeentewerken, 24-04-2008