Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 23 april 2008

Kraak & Smaak op afterparty 3FM Awards

Top van NL popmuziek bij uitverkochte uitreiking op 26 april

Het Leidse trio Kraak & Smaak is a.s. zaterdagavond de smaakmaker op de afterparty van de 3FM Awards. Direct na de Award Show tot aan middernacht nemen de heren van Kraak & Smaak met hun dance muziek het podium over. Kaarten voor de 3FM Award Show zijn uitverkocht.

De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en ­artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Sinds 29 maart kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete artiesten.

3FM Awards

Op zaterdag 26 april vanaf 20.00 uur worden de 3FM Awards uitgereikt in The Factory in Amsterdam. Awards worden uitgereikt aan onder meer de Beste Band, Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste artiest Pop, Beste artiest Rock, Beste artiest Alternative, Beste single, Beste album, Beste live act, Serious Talent en Beste nieuwkomer. Optredende artiesten zijn Anouk, Kane, Moke, Krezip, Leaf, Voicst, Alain Clark en Racoon.

De presentatie van de show is in handen van Giel Beelen, Eric Corton en Sander Lantinga. Het programma wordt live uitgezonden op 3FM en de VARA doet vanaf 21.15 uur verslag voor televisie.

De uitreiking van 3FM Awards is één van de hoogtepunten van het Weekend van de 3FM Awards. Vrijdag 25 maart 6.00 uur tot zondagavond 27 april 18.00 uur draait 3FM 100% muziek van artiesten van Nederlandse bodem. De 3FM Awards en het Weekend van de 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Stemmen

Stemmen op de genomineerden kan tot en met vrijdag 25 april 12.00 uur via www.3fm.nl. Luisteraars die stemmen maken kans om kaarten voor de uitreiking van de 3FM Award te winnen.