Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 10 april 2008

Zelf zeldzame vogels ontdekken in Waterberging Twisk

Experts met telescopen verwachten u!

Tijdens deze speciale Vogelkijkdag bij waterberging Twisk maakt u kans bijzondere vogelsoorten te zien. Op zaterdag 26 april tussen 10.00 en 15.00 uur staan de gidsen van Landschap Noord-Holland en KNNV Hoorn voor u klaar met telescopen en verrekijkers op het fietspad langs waterberging Twisk. Dit drassige gebied is een eldorado voor vogels en er worden dan ook regelmatig bijzondere waarnemingen gedaan.

Momenteel worden weidevogels als grutto, tureluur en scholekster in grote hoeveelheden waargenomen. Maar ook gele kwikstaart, kleine plevier, brandgans, nijlgans, kemphaan en bruine kiekendief zijn mogelijk! Wilt u al deze mooie vogels van dichtbij bekijken? Kom dan langs en tuur door een van onze telescopen of verrekijkers die aanwezig zijn en vraag alles aan onze enthousiaste gidsen. Ook heel erg leuk voor kinderen, opa s en oma s! U bent van harte welkom.

Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze vogelkijkdag verbonden.

We treffen u graag bij het infobord op het fietspad aan de zuidkant van het terrein. Om hier te komen rijdt u vanaf Lambertschaag in oostelijke richting over de N239 en direct na de waterberging rechtsaf de Noorderweg in. Na enkele honderden meters vindt u aan uw rechterhand het fietspad met parkeerplaats. Parkeer hier uw auto en volg het fietspad tot aan onze kleurrijke caravan. Eventueel kunt u ook parkeren aan het einde van de doodlopende weg direct na de grasdrogerij van Lambertschaag.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle excursies vindt u op www.natuurwegwijzer.nl