Provincie Antwerpen


5 februari 2008

Kom vers schrijftalent voorproeven!

De 40 kandidaten van de txt-on-stage wedstrijd FrappantTXT zijn bekend! Vanuit heel de provincie Antwerpen schreven kandidaten zich in. Zij gaan op naar de voorrondes in de bibliotheken van Mechelen, Lint, Turnhout en Merksem. De bibliotheken worden omgebouwd tot een pikant Parijs Vedett terras. Elke avond wordt afgesloten met een muziekoptreden naar smaak.

Een professionele jury selecteerde de 40 kandidaten:
* Begijn Le Bleu: cabaretier, winnaar van de 40ste editie Cameretten
* Andy Fierens: poëziebeest op toneel Andy and the Androids en in boekvorm
* Chika Unigwe: multi schrijfster, haar fictieverhaal De Feniks
* Stijn Vranken: podium dichter met eigen verse bundel Vlees mij! Vers schrijftalent op het podium om naar te kijken en te luisteren!

Er worden per voorronde twee winnaars verkozen. Zij gaan naar de Finale op zaterdag 26 april 2008 in de Permeke bibliotheek Antwerpen. De jury wordt dan versterkt met de gespitste oren van Joke van Leeuwen, de splinternieuwe stadsdichter van Antwerpen.


* 27 februari 20 u: bibliotheek Mechelen, pikante afsluiter: The Seven Lavws Of Woo
* 5 maart 20 u: bibliotheek Turnhout, muzikaal dessert: The Baboons
* 12 maart 20 u: bibliotheek Lint, frappant nagerecht: Blackie & the oohoos
* 19 maart 20 u: bibliotheek park Merksem, muzisch slot: Hannelore Bedert

FrappantTXT
De Provincie Antwerpen organiseert i.s.m. Creatief Schrijven de verse txt-on-stagewedstrijd voor jonge schrijvers: FrappantTXT. Creatief Schrijven is het steunpunt voor niet-professionele schrijvers. De Provincie Antwerpen stimuleert met het initiatief Frappant kunstcreatie bij jongeren. Beide organisaties slaan de handen in elkaar. Met de wedstrijd Frappant TXT krijgen jonge schrijvers (tot 30 jaar) die wonen, werken of studeren in de provincie Antwerpen extra podiumkansen en een prikkel om te schrijven. Het thema is pikant. Genre is vrij: al het taaltalent op een podium is geschikt. KBC en Vedett sponsoren, NOK, De Nachten, Stichting Zondag! en Met Andere Zinnen werken met ons mee.
---

Exclusief voor de pers: In de KBC toren proeven van het voorgerecht! Zaterdag 9 februari en zondag 10 februari van 10 tot 17 uur krijgen de deelnemers 2 workshops podiumpresentie aangeboden in het topje van de KBC toren. Wees welkom om al kennis te komen maken. U kunt om 17 u de enthousiaste verhalen van die dag komen horen in de panoramazaal.

Praktische info
wanneer:
Zaterdag 9 februari en zondag 10 februari om 17 uur

waar:
Panoramazaal KBC toren, Eiermarkt 20, 2000 Antwerpen

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Ludo Helsen (CD&V)
Perscontact:
Laura Van Selm
frappanttxt@creatiefschrijven.be www.frappant.be
tel.: +32 3 222 40 99

+ 32 485 78 27 25