Ingezonden persbericht


Persbericht 8 april 2008

Excursie naar de oude sporen van Flevoland.

Lelystad- Op 26 april organiseert Nieuw Land Erfgoedcentrum samen met de Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN), afdeling Flevoland, een excursie naar 'de oude sporen van Flevoland'. Tijdens deze excursie worden plaatsen met een groot archeologische waarde bezocht , zoals de Swifterbant opgravingen. Deelname kost E 20,- inclusief vervoer, lunch en entree Nieuw Land Erfgoedcentrum.

De excursie wordt begeleid door Reinder Reinders, emeritushoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen en voorheen nauw betrokken bij het archeologisch onderzoek in Flevoland. Reinders zal tijdens deze excursie ingaan op het ontstaan van de polder en de aanwezige historie en de prehistorie van de Swifterbantcultuur. Dick Velthuizen, Archeologisch medewerker van Nieuw Land, vertelt over de bodemopbouw in het rivierduingebied van Swifterbant.

Als afsluiting wordt de presentatie 'OER! De Nieuw Steentijd in Flevoland' bezocht. Deze presentatie wordt op 24 april geopend en krijgt een vaste plek in Nieuw Land.

Belangstellenden voor deze excursie kunnen zich opgeven aan de receptie van Nieuw Land Erfgoedcentrum, telefoon: 0320 22 59 00 of via receptie@nieuwlanderfgoedcentrum.nl. Plaatsen zijn beperkt.