Ingezonden persbericht


Nieuwe namen voor Metropolis Presenteert... Rotterdam

I.s.m. stichting Live @ Nighttown en Rock 'n Roll Highschool organiseert Metropolis op zaterdag 26 april Metropolis Presenteert in het NAi. Naast de Britse band Chrome Hoof staan op 26 april de volgende bands garant voor een knallend feest: Aux Raus, La Fleur Fatale, Blaudzun, de Stille Fanfare, Shameboy. Op die avond maken wij ook de line-up bekend van het Metropolis festival dat plaats vindt op zondag 6 juli in het Zuiderpark te Rotterdam.

Shameboy & Aux Raus
Dance-sensatie Shameboy (BE) is een duo dat in-your-face dancemuziek maakt. Vorige jaar stonden ze op Metropolis festival, dit jaar komen ze op 26 april naar het NAi ter gelegenheid van hun op nieuwe album Heartcore, dat op 26 april (juist ja) gereleased wordt. Metropolis Presenteert heeft de primeur.

Van Heartcore naar hardcore, Metropolis presenteert: feestgarantie Aux Raus (NL). Bij het horen van de naam Aux Raus kun je maar een ding denken: dat wordt knallen. Wie dit stuiterende duo al eens live gezien heeft weet dat stilzitten uitgesloten is bij hun concerten. De energie die van het podium komt, haalt alle voetjes van de vloer.

Folkrock en gevoelige liedjes in het NAI
La Fleur Fatale (SE) komt ons op 26 april verblijden met hun folk/psychadelic rock. Deze vier Zweedse broers zijn momenteel op tour door Nederland en Duitsland. Ze houden een tussenstop in het NAi om ons te laten horen waarom hun debuut album Night Generation door sommigen zelfs "het beste rock album van het jaar" genoemd wordt. Blaudzun (NL) is, in tegenstelling tot wat de naam doet verwachten, een Nederlandse singer/ songwriter. Deze Utrechtenaar komt 14 april met zijn debuut album dat vol staat met gevoelige liedjes. Op Metropolis Presenteert zal hij ook laten zien en horen wat zijn live skills zijn.

En verder...
Met de spacy-metal band Chrome Hoof (GB) en "de Stille Fanfare", de naam zegt het al, een fanfare die geen muziek maakt, biedt Metropolis presenteert voor ieder wat wils. Zo ook de mensen die de lokatie willen bewonderen, het architectonische object in het NAI dat als décor van deze avond dient is gemaakt door Wiel Aerts Architects. Het is een groot bizar object waar je doorheen en omheen kan lopen en van waaruit je de verschillende artiesten op het podium kan bekijken.

In de kleine zaal, het auditorium, krijgt lokaal talent de kans om zich te presenteren, te laten zien en horen waarom zij door de programmeurs zijn toegevoegd aan de line-up van het Metropolis Festival. Zoals een buitenfestival beaamd hebben wij ook een overdekte 'weide' waar iedereen even bij kan komen en genieten van zijn drankje. Dit alles wordt muzikaal aan elkaar gedraaid door DJ's die ook na afloop van de optredens ervoor zorgen dat de beentjes van de vloer gaan. De presentatie ligt in handen van de altijd goed geklede Jakhals Sjoerd.

Behalve het muzikale voorproefje is er deze avond ook op andere gebieden te genieten van een hoge dosis festival-spirit. Zo kun je jouw oude paar schoenen meenemen om die te laten pimpen door een jonge getalenteerde ontwerper.

Metropolis Presenteert
Datum: zaterdag 26 april
Locatie: NAi, Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam.
Aanvang: 21.00 uur
Deuren open: 20.00 uur
Entrée VVK: ¤ 6,-
Entrée deur: ¤ 9,-
METROPOLIS FESTIVAL
De programmeurs zijn op zoek naar de vernieuwende acts die binnenkort niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse muziekscene. In het verleden heeft Metropolis zich op dat gebied al bewezen door acts als Smashing Pumpkins, The Prodigy, Kula Shaker, Wu Tang Clan, Train, The Strokes, Interpol, The Killers, Pete and the Pirates, Moke en Kubus & Bang Bang te programmeren voor zij waren doorgebroken.

Metropolis Festival
zondag 6 juli 2008
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl

Het Metropolis Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Rotterdam Festivals, Dienst Kunst en Cultuur, NFPK, Grolsch.