Ingezonden persbericht


Nina Grunenberg - *presenta para mi

opening:zat 26 april 2008, 18.00h

palmbomen, piepschuim & pasteitjes

Geen paddestoelen, maar palmbomen groeien dit jaar tijdens het ontluiken van de lente tussen de oude muren van B32. Nina Grunenberg (Aachen, 1979) toont haar lang verwachte serie piepschuimen fotowerken, een keuken-installatie en een heleboel lekkere hebbe dingetjes.

Na een fase van contemplatie presenteert

Grunenberg nu in B32 voor het eerst de complete serie speciaal bewerkte fotowerken. De afbeeldingen zijn gebaseerd op een verblijf verweg, waarin artistieke en persoonlijke ambities onder de tropenzon versmolten met het landschap, de winkel op de hoek, een aanplakbord of de op bezweringn lijkende gezegdes van de kioskverkoper. In B32 daarom nu hete Surinaamse kippenboutjes, speciale huzarensalade en kikkerwtenballetjes ­ Sieglien Ceder aka Cooking: the wonderful Sieglien zorgt in de keuken-installatie dat "het een beetje gaat walmen daar bij jullie. Lekker werk is dit."

De dagelijkse routine ­ werken, boodschappen doen, eten klaar maken ­ bepaalt en ontregelt tegelijk: "Begin elke dag opnieuw" is e en van Grunenbergs leuzen, die zij zoals de palmbomen op grote piepschuimen werken én op talloze kleine stickers verspreid.

De piepschuim is als een goed pasteitje arbeidsintensief bewerkt. Het lichte, zachte materiaal heeft Grunenberg eerst met plamuur overtrokken, vervolgens met afbeeldingen beplakt en bespijkert, met lak gefixeerd en tenslotte met was afgewerkt. Wordt het te warm, dan smelt het. Winkel, keuken, straat en horizon vormen de coulissen die zich in de tentoonstelling als de ingrediënten van een hele grote schotel samenvoegen. Een keer goed roeren en dan is het aan u: vooral komen proeven!

opening:zat 26 april 2008, 18.00h
open: zat + zon 27 april ­ 4 mei 2008
14.00-17.00h
of op afspraak: 0031-(0)642750514