Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum: 22 april 2008
Afzender: Poppodium Bazart

Blitzkriegsuperspeed: uniek feest door de top van de Haagse electroscene in poppodium Bazart

Eind jaren 80 begon de opmars van de Haagse electronische muziek. Punkrock was over haar hoogtepunt heen en als alternatieve brandstof voor de ruigere feesten verschenen techno en acid op het toneel. Voormalig kraakpand De Blauwe Aanslag vormde het epicentrum van het nieuwe tijdperk. Het was vanuit hier dat een aantal mensen hun eigen twist aan de opkomende muziekstijlen gaf. Deze Haagse eigenzinnigheid bleek een blijvertje.

Via het vers opgezette Bunker Label werden de releases in kleine kring verspreid, maar kleine kringetjes worden al snel groter. Nieuwe muzikanten haakten aan, er werden nieuwe labels opgericht en binnen no time bereikte de 'Westcoast Sound of Holland' de verste uithoeken op aarde. Wat gedurende de jaren 90 aan de Nederlandse kustlijn opborrelde, zorgde samen met de opkomst van de Amerikaanse underground (met name in Detroit), voor de muzikale overstroming die in 2002 de bovengrondse dancescene overspoelde.

Tegen die tijd was de Nederlandse kustlijnscene alweer twee stappen verder. Wars van trends en commerciële concessies regent het tegenwoordig vooral zeer funky interpretaties van italo, disco, electro en techno. Het piept en het bliept alsof de robots op sommige zolderkamers de wereldheerschappij al hebben ingezet. En ook nu weer wordt vanuit de progressievere delen van de dancescene alweer druk naar Nederland gegluurd. Waar een stad als Den Haag vooral trots is op het feit dat sommige rockbands het goed doen in Drenthe, wordt nog wel eens vergeten dat Haagse makers van electronische muziek wereldwijd mogen opdraven, en niet op de minste gelegenheden.

Op zaterdag 26 april is er de mogelijkheid een aantal boegbeelden van de Haagse scene in eigen huis in actie te zien. Tijdens Blitzkriegsuperspeed in Bazart doen Mr. Pauli (bekend als de helft van de duo's Novamen en Bumper) en Technician ieder een liveset. Intergalactic Gary en Pametex mixen eigen werk met baanbrekend werk van anderen. Een uniek feest door de top van de Haagse electroscene. Fijnproevers en iedereen met een greintje funk in zijn donder is erbij.

Praktische info
Blitzkriegsuperspeed
Zaterdag 26 april van 23:00 tot laat in Bazart
Entree: 6,50
Loosduinsekade 725, Den Haag
Tram 2 richting Kraaijenstein, halte Nieuwendamlaan Nachtbus 3 vanaf 02:00 ieder uur pal voor de deur
Gratis parkeren


- einde persbericht -

Voor aanvullende info:
Hedde Meima of Oscar Kolenel
T: 070 323 96 52
E: publiciteit@bazart.nl & info@bazart.nl
www.bazart.nl

Websites artiesten:

Mr. Pauli
http://www.myspace.com/mrpauli
Technician
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=90970335 Intergalactic Gary
http://3voor12.vpro.nl/artiesten/artiest//9708885
Pametex
http://www.myspace.com/pametex


---- --
---