Politie Groningen

Zaterdag 26 april 2008

Provincie Groningen, 26-04-2008

Groningen: inbreker op volkstuinencomplex overlopen

De politie heeft vrijdagochtend een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was op het Volstuinencomplex aan de Piccardthof in zijn woonplaats betrapt na een inbraak in een huisje. Enkele mensen die op het complex aanwezig waren hebben de man aangehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Hij had enkele goederen klaargezet om later op te halen. In zijn verhoor bekende hij ook in één van de huisjes geslapen te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietsster botst op auto

Een 16-jarige bromfietsster uit Hoogkerk is vrijdagavond gewond geraakt. Het meisje reed over de Vondellaan in Groningen. In een moment van onoplettendheid zag ze niet dat een voor haar rijdende 38-jarige automobilist uit Groningen stil stond. Het meisje klapte achterop de auto. Ze is met pijn aan haar arm overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: man aangehouden na betalingsproblemen

De politie heeft vrijdagnacht een 33-jarige man uit Stedum aangehouden. De man had een taxi naar Groningen gekomen, maar wilde bij aankomst niet betalen. De man was onder invloed. Bij de man werd een portemonnee aangetroffen. De politie onderzoekt of de man die portemonnee rechtmatig in zijn bezit heeft. De man is ingesloten ter ontnuchtering.

Leek: politie zoekt getuige van aanrijding A7

De politie is op zoek naar een getuige van een aanrijding op de A7. Vrijdagochtend rond 7.45 uur reed een 53-jarige automobilist uit Burgum over de A7 richting Groningen. De man reed op de linkerweghelft. Een 38-jarige automobilist uit de gemeente Sneek reed op de rechter weghelft. Op een gegeven moment raakten de zijkanten van beide autos elkaar. Hierdoor ontstond materiële schade. Beide bestuurders geven een andere verklaring voor de aanrijding. Een automobilist in een Volkswagen Passat moet de aanrijding hebben zien gebeuren. De politie komt graag in contact met deze bestuurder. Hij of zij kan zich melden via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand/Sappemeer: vermiste Gea Hiemstra terecht

Gea Hiemstra uit Sappemeer is weer terecht. De jonge vrouw werd sinds afgelopen dinsdag vermist. Naar aanleiding van publiciteit kwamen bij de politie meldingen binnen over haar verblijfplaats. Gea is in goede gezondheid overgedragen aan haar moeder.

Hoogezand: fietsers in botsing

Op de Hoofdstraat in Hoogezand is vrijdagmiddag een 62-jarige fietsster uit Hoogezand gewond geraakt. De vrouw was met een 62-jarige fietser uit Hoogezand in botsing gekomen. De vrouw is met pijn aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Foxhol: mannen aangehouden na mishandeling

De politie heeft vrijdagavond aan de Pluvierstraat in Foxhol twee mannen aangehouden. Een 15-jarige jongen uit Foxhol zou zijn mishandeld. Zijn vader en broer wisten wie daar verantwoordelijk voor waren en gingen verhaal halen. Beide mannen zijn door de politie gevorderd weg te gaan. Vervolgens zijn een 18-jarige man uit Foxhol en een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling. Ze zouden de 15-jarige jongen geslagen en geschopt hebben. Wat de aanleiding is geweest, is nog niet bekend. Het 15-jarige slachtoffer had verwondingen aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Grijpskerk/Adorp/Marum: acht bekeuringen tijdens surveillance

De politie heeft tijdens een onopvallende surveillance rondom Grijpskerk, Adorp en Marum acht bekeuringen uitgeschreven. Vijf bekeuringen waren voor niet handsfree bellen. Een vrachtwagenchauffeur is bekeurd vanwege het ontbreken van een stootbalk. De overige twee bekeuringen waren voor onvoldoende afstand houden en voor het vervoeren van een persoon in een gesloten laadruimte van een bestelauto.

Winschoten: alcomobilist met verlopen rijbewijs

De politie heeft vrijdagnacht een 33-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden. De man werd op de Venne in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van 1,3 promille alcohol. Bovendien bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: beginnend bestuurders onder invloed

De politie heeft vrijdagavond en nacht enkele beginnende bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Alle bestuurders hebben een rijverbod gekregen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen, De Grazen: 18-jarige automobilist uit Utrecht, 1,05 promille alcohol.

Groningen, Moesstraat: 31-jarige automobilist uit Groningen, 0,45 promille alcohol.

Winschoten, Olieslagerstraat: 20-jarige automobilist uit Beerta, 0,5 promille alcohol.

Muntendam, Egypteneinde: 23-jarige automobilist uit Winschoten, 0,5 promille alcohol. Was met zijn auto in de sloot beland, maar is niet gewond geraakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Den Ham, S.Veldstraweg: aantal geregistreerde voertuigen: 499, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1216, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: onbekendr, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.