Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Purmerend, 25 april 2008

7e editie Reuring Festival Purmerend
Dinsdag 24 juni t/m zondag 29 juni 2008

Zes dagen lang genieten van theater, dans en muziek Reuring Festival barst eind juni weer los in Purmerend

Van dinsdag 24 juni tot en met zondag 29 juni 2008 barst in Purmerend voor de 7e achtereenvolgende keer het Reuring Festival los. Reuring is een internationaal zomerfestival met een zeer gevarieerd programma dat bol staat van spektakel, theater, dans, muziek en straattheater. Zes dagen lang genieten van talrijke acts, concerten en voorstellingen op bijzondere locaties. De ruim 100 optredens uit binnen- en buitenland trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het Leeghwaterpark en de binnenstad van Purmerend. Op zondag 29 juni sluit Reuring traditiegetrouw groots af met het gratis toegankelijke popfestival Reuring Cityslam in het Leeghwaterpark.

Reuring opent met adembenemend schouwspel
Het openingsprogramma start om 21.30 uur op de Kaasmarkt met een kort optreden van muzikanten van de Willem Eggert Show & Marching Band uit Purmerend, waarna het Bencha Theater met een luchtacrobatiek-act de show steelt. De Willem Eggert muzikanten gaan vervolgens voorop in een parade naar het gezellige festivalhart op de Schapenmarkt. Hier staat alles klaar voor het 'Concert de Feu' door Les Commandos Percu. Een adembenemend schouwspel waarin de opzwepende ritmes van percussionisten zich vermengen met de luide knallen van - speciaal voor de show op maat gemaakt - vuurwerk. Voorafgaand aan het officiële openingsprogramma worden bezoekers in de gelegenheid gesteld alvast een keuze te maken uit twee voorstellingen op een bijzondere locatie.

Reuring in de Stad
De hele week is er Reuring in de binnenstad van Purmerend. Er zijn voorstellingen en concerten op tal van bijzondere locaties en in het festivalhart op de Schapenmarkt van dinsdagavond tot en met vrijdagavond. Op woensdag is er overdag een speciaal programma voor kinderen. De zaterdag is steevast straattheaterdag. Een keur aan internationaal vermaarde artiesten bevolkt vanaf een uur of twaalf de straten, markten en pleinen van de binnenstad.

Reuring in het Park
Op zaterdagavond 28 juni strijkt het festival vanaf 19.00 uur neer in het Leeghwaterpark met de jaarlijks terugkerende 'Tribute Night'. In het sfeervolle park worden concerten van twee tribute bands afgewisseld met enkele theateracts op het veld en een circusvoorstelling in het amfitheater. Zondag 29 juni begint met een peutervoorstelling in het amfitheater, dat daarna wordt omgebouwd tot de 'Urban Arena'. Vanaf dat moment is het Leeghwaterpark het domein van het popfestival Reuring Cityslam, waar grote namen en aanstormend talent en uit de Nederlandse pop en dance scene de twee muziekpodia zullen bestijgen, en uiteraard zullen ook hier enkele theateracts op het veld niet ontbreken.

Programma
Zes dagen lang Reuring in Purmerend, mis het niet! Het programma voor het Reuring Festival staat vanaf begin mei op de website. De Reuring Festivalkrant wordt half juni in de regio Waterland thuisbezorgd. De meeste optredens tijdens Reuring zijn gratis. Hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden. Voor de voorstellingen op bijzondere locaties wordt een bescheiden toegangsprijs gevraagd. Kijk voor actuele informatie over alle voorstellingen en locaties regelmatig op: www.reuring.com.

Kaarten bestellen
Kaarten voor de locatievoorstellingen kunnen besteld worden vanaf donderdag 8 mei:
- via het internet op www.reuring.com of www.depurmaryn.nl.
- bij Theater de Purmaryn aan de kassa.