Politie Twente

Zaterdag 26 april 2007

Onaangekondigde controle centrum Almelo

Politie Twente controleert uitgaanspubliek op drugs en wapens

Vrijdagnacht 25 april tussen 23.00 - 04.00 uur hield de politie Twente een onaangekondigde actie preventief fouilleren met een controle op drugs en wapens. Het uitgaanspubliek werd op verschillende locaties in het centrum van Almelo door een team van 15 agenten en een drugshond gecontroleerd. Geen enkele drugs werd toegestaan, dus ook geen softdrugs. Met deze actie wil de politie Twente een bijdrage leveren aan een veiliger uitgaansleven. De pakkans van drugs met de inzet van een drugshond is erg groot. De politie Twente is voornemens om deze controle te herhalen.

Aanleiding

Vanuit de horecagelegenheden in Almelo kwamen klachten dat er regelmatig drugs gebruikt werd in de horecagelegenheden en dat er een toename was van illegale (vuur)wapens. Ook de politie constateerde zelf dat er de afgelopen periode aanhoudingen zijn geweest onder het uitgaanspubliek, voor het in bezit hebben van drugs en of illegale (vuur)wapens. Vrijdag 25 april was de vierde actie preventief fouilleren sinds de politie in Almelo daar in 2005 mee gestart is.

Resultaten van de actie

De drugshond wees elf mensen aan, waarvan acht mensen een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich droegen. De drugs zijn door de politie in beslag genomen. Verder werden vier messen, één voorhamer en een groot bedrag contant geld in beslag genomen. Daarnaast bleken twee bestuurders onder invloed van alcohol / verdovende middelen.

Onder belangstellende toezicht van de gemeenteraad van Almelo en Officier van Justitie vond de controle plaats. Uit onderzoek bleek dat, evenals bij voorgaande controles, het gecontroleerde publiek zeer tevreden was over deze actie.