Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 26-04-2008

Politie controleert in het verkeer
ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag gecontroleerd aan de A.F. Philipsweg. Er zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het niet kunnen tonen van het rijbewijs/identiteitskaart (1x), verlopen APK (1x), hulpkoppeling niet juist vastgemaakt (3x) en het niet gebruiken van de voorgeschreven kentekenplaat (1x).(BPS 08-130915) VRIES Tijdens een surveillance hebben agenten vrijdagmorgen bekeuringen uitgedeeld wegens het bumperkleven op de N34 (1x), te hard rijden op de Noordenveldweg (1x) en het niet handsfree bellen op de Groningenstraat.(BPS 08-130809)
MEPPEL Twee bestuurders van een personenauto zijn vrijdagavond nabij de Eendrachtstraat bekeurd wegens het niet handsfree bellen. (BPS 08-130991)

ASSEN Vrijdag heeft de politie bekeuringen uitgedeeld wegens het rijden zonder rijbewijs (1x), het rijden zonder verzekerd te zijn (1x) en het negeren van de verplichte rijrichting (3x).(BPS 08-131011) ASSEN Een 27-jarige motorrijder heeft vrijdag een bekeuring gekregen omdat hij twee keer een wheely maakte op de Frankrijklaan.(BPS 08-131014)
MEPPEL Tijdens een surveillance (met name langs de hangplekken voor jongeren in verband met tegengaan overlast) zijn boetes uitgedeeld wegens het rijden zonder helm (4x) en het nuttigen van drank op de openbare weg (6x).(BPS 08-130922)
HOOGEVEEN Tijdens een verkeerscontrole zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het overschrijden van de maximum snelheid in de omgeving van Hoogeveen. Eén bestuurder reed binnen de bebouwde kom 33 km/uur te hard en iemand anders reed 36 km/uur te hard op de snelweg. Verder zijn verbalen uitgeschreven voor het rechts inhalen (1x) en het niet dragen van een gordel in de auto (3x).(BPS 08-131003)

Politie houdt schennispleger aan
EMMEN Agenten hebben vrijdag een 65-jarige man uit de gemeente Emmen aangehouden op verdenking van openbare schennispleging. Meerdere kinderen hebben de man naakt achter het raam in zijn woning gezien en dit gemeld bij hun ouders. De politie heeft tot nu toe vier aangiftes opgenomen van de ouders. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij kan een dagvaarding tegemoet zien.(BPS 08-128103)

Motorrijder onderuit
WAPSE Een 38-jarige motorrijder raakte vrijdagavond betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Ten Darperweg. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De motorrijder raakte uit de bocht. Hij is vermoedelijk met twee gebroken benen en pijn aan zijn ribben naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 08-131010)

Rijden onder invloed
MEPPEL De politie heeft vrijdagmiddag een 16-jarige bestuurster van een scooter uit de gemeente Meppel aangehouden. Ze reed zonder helm op de Prinses Irenelaan. Toen de agenten met haar het gesprek aangingen, vertelde ze dat ze zojuist een bekeuring had gekregen van andere politieagenten. Er is onderling contact geweest en een ander tweetal van de politie vertelde dat de bestuurster er zojuist vandoor gegaan. Dit nadat ze op onverantwoorde wijze met haar scooter tussen het publiek in het Wilhelminapark door reed. Tevens bleek dat het meisje eerder die middag was bekeurd wegens het rijden zonder helm. Van het meisje werd een blaastest afgenomen om te kijken of ze onder invloed deelnam aan het verkeer. Op het bureau blies ze 465 ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. In het casusoverleg zal door diverse partijen (o.a. politie en jeugdzorg) gekeken worden hoe nu verder.(BPS 08-130920)
EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 53-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed al slingerend op de Warmeerweg. Toen hij werd staandegehouden, roken de agenten een alcohollucht. De bestuurder sprak bovendien met dubbele tong. Op het bureau is een blaastest afgenomen. Hij blies 905 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.(BPS 08-131035)
BEILEN Na een tip van een andere weggebruiker zijn agenten op zoek gegaan naar een bestuurder van een personenauto. Deze bestuurder zou al slingerend over de A28 vanuit Assen rijden. Agenten troffen de man aan op de Domoweg in Beilen. Hij lag te slapen achter het stuur. Toen hij wakkeer gemaakt werd, maakte hij een verwarde indruk. Hij verklaarde zelf te hebben gereden. Er werd een blaastest afgenomen, maar de bestuurder bleek niet te hebben gedronken. Wel werd een andere stof, vermoedelijk drugs, in zijn auto aangetroffen. Dit is inbeslaggenomen en wordt getest. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Van hem is een bloedtest afgenomen.(BPS 08-131052)

Man aangehouden op verdenking bezit harddrugs
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 27-jarige man uit Emmen staandegehouden aan de Weerdingerstraat voor een verkeerscontrole. De man bleek in het bezit te zijn van een hoeveelheid harddrug. Hij is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-131034)

Belediging van agenten levert boete op van 350,- EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Emmen aangehouden aan het Marktplein wegens belediging. De man zou zijn middelvinger hebben opgestoken naar de agenten. Na verhoor kreeg hij een boete van 350,-.(BPS 08-131042)

Minibike inbeslaggenomen
ASSEN Agenten hebben vrijdagavond de minibike van een 19-jarige man uit Assen inbeslaggenomen aan de Italiëlaan. Minibikes mogen niet op de openbare weg worden gebruikt. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.(BPS 08-130958)

Aangifte van mishandeling
EMMEN De politie heeft vrijdag een 16-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam aangehouden op verdenking van mishandeling. Er kwam een melding binnen van een vechtpartij aan de Sint Gerardusstraat. Ter plaatse trof men alleen de 16-jarige verdachte aan. Twee andere verdachten zijn er vandoor gegaan. Een 18-jarige jongen uit Emmen deed aangifte. Hij zou door de jongens zijn geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en bekende de mishandeling. Tegen hem is verbaal opgemaakt. In het casusoverleg zal worden gekeken wat er met de jongeman gaat gebeuren. De andere betrokken worden op het bureau uitgenodigd voor een gesprek.(BPS 08-130935)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.