Politie Zuid-Holland-Zuid

26/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 26-04-2008 o Persberichten district II

AANRIJDING
SLIEDRECHT Op de A15 ter hoogte van Sliedrecht (richting Rotterdam) heeft vrijdag 25 april eind van de middag een aanrijding plaatsgehad waarbij twee autos op elkaar botsten. Een 45-jarige man uit Dordrecht reed daar toen plots zijn voorganger uitweek naar de vluchtstrook. Vermoedelijk deed deze bestuurder dat omdat hij het niet meer aangeremd kreeg en een aanrijding wilde voorkomen door uit te wijken. Het gevolg was echter dat de 45-jarige man het ook niet meer kon aanremmen waardoor hij bovenop de auto voor hem reed. Deze auto werd bestuurd door een 51-jarige man uit Sliedrecht. De 45-jarige man raakte gewond doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit klapte. Mogelijk droeg hij geen gordel. Hij werd met letsel aan ribben, rug en been naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkene raakte voor zover niet gewond. Beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd dat die getakeld moesten worden.
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam (richting Gorinchem) heeft vrijdagavond 25 april in de spits een kopstaartbotsing plaatsgehad waarbij drie personenautos betrokken waren. Een 43-jarige man uit Maarssen zag te laat dat het verkeer voor hem afremde. Hierdoor botste hij tegen het voor hem stilstaande voertuig dat door de klap weer tegen de auto voor hem botste. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse voor medische hulp aan betrokkenen met nek en hoofdklachten. De autos raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden getakeld.

PARASOL IN VLAMMEN OPGEGAAN
PAPENDRECHT Bij een horecagelegenheid op de Meentpassage is in de nacht van vrijdag 25 april op zaterdag 26 april een parasol in vlammen opgegaan. Dit is gebeurd rond middernacht. De grote parasol brandde helemaal af, de brandweer bluste de brand. Er was geen gevaar voor de bovenwoningen aan de Veerpromenade, alhoewel deze bewoners wel schrokken. De politie vermoedt brandstichting en onderzoekt de zaak. Indien er getuigen zijn die vrijdag 25 april rond 0.00 / 00.30 uur iets verdachts of verdachte personen hebben gezien in de omgeving van de Meentpassage dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

SCHADE VEROORZAAKT
STREEFKERK Een 21-jarige jongeman uit Bergambacht is vrijdagavond 25 april door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed en het veroorzaken van schade aan twee voertuigen. De knul reed op de Beneden Tiendweg waar hij uit de bocht vloog en met zijn auto tegen een geparkeerde brommer aanreed die daardoor tegen een auto aanviel. Beide voertuigen raakten beschadigd. De automobilist reed door maar werd door agenten van de weg gehaald. De beginnend bestuurder bleek danig onder invloed van alcohol. Hij blies 1,4 promille terwijl de grens op 0,2 promille ligt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

AUTO VERNIELD
GORINCHEM De politie heeft op vrijdagavond 25 april twee jongens van 15 en 16 jaar uit Gorinchem aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling van een auto op de Lingsedijk. De eigenaar van de auto was in de buurt op visite en merkte een groepje luidruchtige jongeren buiten op. Voor hij het wist, had een van hen het embleem op zijn auto krom geslagen. De politie werd ingeschakeld die de jongens in de omgeving aanhield. Ze zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

HARDDRUGS IN DE AUTO
ALBLASSERDAM De politie heeft zaterdagmorgen 26 april twee mannen van 26 en 34 jaar uit Letland aangehouden bij een benzinestation langs de A15 ter hoogte van Alblasserdam. De politie voerde een routinecontrole uit en constateerde dat erg veel spullen in de auto lagen. De twee hadden een onduidelijk verhaal over wat voor soort spullen het waren. Bij controle van het voertuig bleken er diverse soorten harddrugs en medicijnen, munitie en bankpassen in te liggen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.