Politie Zuid-Holland-Zuid

26/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 26-04-2008 o Persberichten district I

MEISJES GECONFRONTEERD MET SCHENNISPLEGER
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Op vrijdag 25 april heeft de politie twee aangiften opgenomen van meisjes die op die dag op twee verschillende locaties zijn lastig gevallen door een schennispleger. De politie is op zoek naar getuigen.
Een 6-jarig meisje werd rond het middaguur van 12.30/13.00 uur lastig gevallen in de brandgang tussen de Branco en de Colorado. Het kind was daar samen met een vriendinnetje aan het skaten toen ze geconfronteerd werden met een schennispleger. De twee gingen snel naar huis en vertelden het aan hun moeders die op hun beurt de politie inschakelden.
Einde van de middag rond de klok van 17.00/17.30 uur werd een 10-jarig meisje geconfronteerd met een schennispleger. Dit gebeurde in de Esdoornlaan bij de garageboxen. De schennispleger stond daar op de hoek bij een brandgang terwijl het meisje met haar zus op straat speelde. Bij het zien van de man en de handelingen die hij verrichtte, gingen de meiden direct naar huis waar ze hun moeder inseinden die direct de politie belde. Van deze verdachte is bekend dat hij zich op de fiets verplaatste en een rugtas bij zich had. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk een verdacht persoon hebben gezien vrijdagmiddag, zowel in de omgeving van de Branco als de Esdoornlaan. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VERDACHT VAN HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdagmorgen 25 april een 42-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op de Admiraal de Ruijterweg. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou zijn echtgenote (39) al langere tijd mishandelen en bedreigen. Op vrijdagmorgen ging het weer mis waarop het slachtoffer de politie inschakelde en aangifte deed. Agenten gingen op zoek naar de man en vonden hem op de Admiraal de Ruijterweg. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

ONENIGHEID
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmorgen 25 april een 40-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op de Rijksstraatweg. De man had onenigheid gehad op een camping waarna hij een veeg tegen het pinapparaat gaf waardoor deze tegen het gezicht van de receptioniste kwam. Er brak hierdoor een stukje van haar tand af. Na het incident vertrok de man. De politie werd ingeschakeld die de man op de Rijksstraatweg aanhield. De medewerkster van de camping heeft aangifte gedaan van vernieling, mishandeling en bedreiging. Na verhoor werd de man weer heengezonden. Hij verklaarde de receptioniste niet met opzet verwond te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEVALLEN
DORDRECHT Een 16-jarig meisje uit Dordrecht is vrijdagmiddag 25 april rond het middaguur gevallen met haar bromfiets. Ze liep hierdoor een pijnlijke voet op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietsster reed op de Krispijnseweg toen zij op de kruising met het Van Baerleplantsoen hard moest remmen voor een zilveren auto die haar naderde. De auto reed door, maar zij viel waardoor ze licht gewond raakte en haar bromfiets beschadigd raakte.

MUUR BEKLAD
DORDRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 25 april een 30-jarige veelpleger uit Dordrecht aangehouden op het Scheffersplein. Hij wordt verdacht van het bekladden van een muur op de Vriesestraatsteiger. Dit werd gezien door een getuige die dit meldde aan de politie. Agenten namen poolshoogte en hielden de veelpleger verderop aan. Hij had met een stift op de muur van een winkel geschreven. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OP DIEVENPAD
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 25 april een 16-jarige jongen uit Heerjansdam en twee 16-jarige meiden uit Zwijndrecht aangehouden op het Statenplein in de binnenstad van Dordrecht. Agenten in burger zagen dat de drie op dievenpad waren. Bij diverse winkels pikte de 16-jarige knul spulletjes waarna hij ze buiten aan zijn vrouwelijk gezelschap gaf. De politie rekende de drie in en nam ze mee naar het bureau voor verhoor. Later die dag mochten ze weer nadat hun ouders in kennis gesteld waren. De gestolen spullen gaan terug naar de winkels. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 april op zaterdag 26 april vier graffitispuiters in de kraag gevat in de Pietermantunnel op de Burg. Pijl Hogeweglaan. Het gaat om vier jongens van 18 (3) en 20 jaar uit Zwijndrecht, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Een voorbijganger zag de vier in de weer met graffiti in de tunnel en schakelde de politie in. Die hield hen aan en nam een fiks aantal spuitbussen in beslag. In de loop van de zaterdag 26 april zijn de vier weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DAMES OP DE VUIST
DORDRECHT In een horecagelegenheid in de Tolbrugstraat Landzijde zijn in de vroege morgen van zaterdag 26 april twee vrouwen van 22 en 28 jaar slaags geraakt. De twee raakten geïrriteerd door elkaar wat uitliep op vechten. De politie werd ingeschakeld die de 22-jarige aanhield. De andere vrouw liep licht letsel op. Na verhoor werd de jongere vrouw weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.