Evangelische Omroep

Nr. 121

Utrecht, 26 april 2008

ZANGLIEFHEBBERS BLIJVEN EO TROUW

Massale opkomst op eerste Nederland zingt-dag met toegangsprijs

Meer dan 10.000 zangliefhebbers bezochten zaterdag 26 april de Nederland Zingt-dag 2008 in Jaarbeurs Utrecht. Enthousiast zong het publiek mee met de massale samenzang, onder begeleiding van orgel, combo en orkest. Dit jaar vroeg de EO voor het eerst entree. Desondanks was het aantal bezoekers gelijk aan voorgaande edities in de Jaarbeurs.

De dag opende met de massale samenzang; 'Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan'. Daarna volgden psalmen en opwekkingsliederen, afgewisseld door diverse koren en solisten. Gospelartiest Remco Hakkert zong speciaal ter gelegenheid van de Nederland Zingt-dag een bewerking van het themalied 'Groot is Uw trouw o Heer'. Hij werd daarin muzikaal begeleid door het Centre Gospel Choir.

Thema
Het thema 'Groot is uw trouw' liep als een rode draad door het programma. "Trouw is een relationeel begrip," vertelde ds. Arie van der Veer. "Je bent trouw aan een programma of aan mensen. Maar als het moeilijk gaat, blijft die trouw dan? Een ding weten we zeker: de trouw van God blijft, dwars door alles heen."

Uitzendingen
De Nederland Zingt-dag wordt in delen uitgezonden op zaterdag 3, 17 en 24 mei bij de EO op Nederland 2 om 18.30 uur.


---
Noot voor redactie,