NPS/VARA/VPRO

vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

26 april 2008
www.buitenhoftv.nl
Buitenhof 27 april 2008
Zondag, 12.10 uur, Nederland 1.

Amerika op termijn

Buitenhof presenteert ook deze week een gesprek over Amerika's verschuivende positie in de wereld. Hoe lang kan de Verenigde Staten nog de enige supermacht zijn? Komt er een einde aan het Amerikaanse imperium? Wat is er over van de Pax Americana? Kan de supermacht met een defensiebegroting van $ 500 miljard dollar - de helft van 's werelds defensie-uitgaven - alle grote en kleine vijanden van het lijf houden? Zondag een analyse van Ruud Janssens, hoogleraar Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Over probleemwijken en probleempolitici....

Minister Vogelaar ligt fors onder vuur vanwege haar aanpak van de wijken en er wordt al gespeculeerd over haar politieke houdbaarheid. In hoeverre is alle kritiek op haar functioneren terecht, ligt het alleen aan deze minister of is er meer aan de hand? In Buitenhof de visie van Martien Kromwijk, van woningcorporatie Woonbron, die met succes de verloedering van het Rotterdamse Hoogvliet te lijf ging. Over wat er echt nodig is om van de probleemwijken prachtwijken te maken en waarom het nu zo moeizaam gaat.

De vastgoedfraude

Vastgoedhandelaar Willem Endstra investeerde tientallen miljoenen crimineel geld in vastgoed. Langs de Amsterdamse Zuidas werd via ingewikkelde onroerendgoedtransacties voor miljoenen gefraudeerd door vastgoeddirecteuren. De Volkskrant liet in de krant van zaterdag zien hoe Justitie een volgende megadeal heeft weten te verijdelen. Er gebeuren nogal wat malafide zaken in de vastgoedsector, zo lijkt het. In Buitenhof een gesprek daarover met Ton Heerts, Tweede Kamerlid voor de PvdA en Erna Kortlang, voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Presentatie: Clairy Polak
Columnist: Max Pam

Eindredactie: Corinne Hegeman

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 27 april, 12.10 uur, Nederland 1.

Presentatie: Clairy Polak
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Lieke Hagebeuk, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip. >

Uitzending: 27 april 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.