Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     | Breedenbroek - rijbewijs ingevorderd                     |
De politie heeft 25 april rond 07.20 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige inwoner uit Dinxperlo.

De politie zag de man vanuit de richting Dinxperlo rijden in de richting van Ulft. Op de Terborgseweg in Breedenbroek zagen ze hoe de man een drietal auto's inhaalde en zijn snelheid verhoogde tot ongeveer 150 km/uur. Verderop reed de man 120 km/uur waar feitelijk 60 km/uur is toegestaan. OP een gedeelte waar 50 km/uur was toegestaan reed hij 80 km/uur.

De man reageerde niet op de herhaalde stoptekens van de politieauto. Ook toen daarbij zwaailicht en sirene werd aangezet reageerde de man niet op het stopteken. Op een rotonde kreeg de man eindelijk in de gaten dat hij moest stoppen toen de politie bijna naast hem reed.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Ulft - onder invloed in vrachtauto                        |
De politie kreeg 25 april rond 17.37 uur van een getuige melding over een vrachtauto waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol zou zijn.

De politie trof de vrachtauto aan op de Kerkstraat. De bestuurder stapte juist uit en de agenten zagen direct aan het gedrag van de man dat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol was, dat wees een eerste blaastest ook uit. Op het politiebureau blies de man 1,7 promil. Toen de politie het rijbewijs van de man, een 43-jarige inwoner uit het Duitse Emmerich, wilde invorderen bleek hij geen rijbewijs te hebben. Dat werd door de Duitse politie bevestigd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal regelen dat iemand anders de vrachtwagen op komt halen.

|     |Winterswijk - baldadige jongens aangehouden               |
De politie was 26 april rond 03.10 uur getuige hoe twee jongens uit Winterswijk, 16 en 17 jaar oud, probeerden een lantaarnpaal te vernielen.

De agenten zagen een groepje jongeren in een lollige bui slingerend over de weg fietsen. Twee van hen stopten bij een lantaarnpaal en begonnen heftig aan de lantaarnpaal te schudden, kennelijk met de bedoeling het licht uit te laten gaan. Toen dat niet lukte gooiden ze met een voorwerp naar de lamp. Hierop grepen de agenten in en hielden beide jongens aan. Uit het verhoor bleek dat één van hen ook nog een bord "Te Koop" uit een tuin aan de Kottenseweg had getrokken en dat de ander een spiegel van een auto had weggeklapt aan de Rusthuisstraat. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


---


---

---- --