Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
---
Twello - ongeval auto-trein met dodelijke afloop

Op 25 april rond 20.55 uur kwam een auto op de spoorwegovergang Hartelaar in Twello in botsing met een trein. De bestuurder van de auto kwam als gevolg daarvan om het leven.

Uit het onderzoek tot dusver blijkt dat de automobilist, een 22-jarige inwoner uit Terwolde, vanaf de Rijksstraatweg over de Hartelaar in de richting van de spoorwegovergang reed. Daar botste hij door nog onbekende oorzaak tegen de zijkant van de trein. Door de klap kwam de auto tientallen meters verderop langs het spoor terecht. Vandaag, 26 april, volgt nog nader onderzoek van het autowrak door de Verkeersongevallendienst.

Omdat niet bekend was of er mogelijk meer slachtoffers in de auto hadden gezeten werd een helikopter van het KLPD ingezet. Deze heeft met infraroodcamera's de omgeving langs het spoor afgezocht. Uiteindelijk bleek dat de man alleen in de auto had gezeten.

De trein was onderweg van Deventer naar Apeldoorn. De ongeveer 100 passagiers werden in bussen verder vervoerd. De trein kon na het onderzoek op eigen kracht rond 22.30 uur terugrijden naar Deventer. Het wrak werd afgesleept. Aansluitend werd het spoor weer vrijgegeven.

Bij de overgang gaat het om een dubbel spoort, het is een onbewaakte overgang. De Hartelaar is een zandweg.


---
Brummen - rijden onder invloed

Bij controle bleek een 49-jarige automobilist uit Eerbeek onder invloed van alcohol.

De man werd 25 april rond 23.55 uur gecontroleerd op de Rhienderensestraat in Brummen. Op het politiebureau blies de man 2.0 promil. Tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.


---
Zutphen - mishandeling

De politie kreeg 26 april rond 01.21 uur melding van een vechtpartij op straat.

Ter plaatse werd gemeld dat twee jongens waren mishandeld op de Rijkenhage door een nog onbekende man. De aanleiding is nog niet duidelijk. Volgens de twee jongens, 15 en 16 jaar oud, werd één van hen door de onbekende geslagen omdat hij tegen dienst fiets geleund zou hebben. De 15-jarige jongen kreeg hierop een vuistslag in het gezicht. Toen de 16-jarige het voor hem opnam werd ook hij tegen de grond geslagen. Hij raakte hierbij gewond en werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.