Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 26-04

BREDA, 26 april 2008

Politie houdt drie verdachten aan voor overval kledingwinkel

BREDA: De politie heeft drie verdachten aangehouden voor de overval die vrijdagochtend werd gepleegd op een kledingwinkel in de Ginnekenstraat. Twee van hen zijn in verzekering gesteld. Eén verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Vrijdagochtend kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer omstreeks 09.30 uur melding van een gewapende overval. Twee medewerksters waren voorbereidingen aan het treffen om de winkel te openen, toen ze bedreigd werden door een man met een vuurwapen. Eén van de medewerksters kon de politie waarschuwen. De daders vluchtten te voet richting de Markendaalseweg.

De politie startte direct een onderzoek. Technisch rechercheurs deden sporenonderzoek en er werd een buurtonderzoek gedaan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Op basis van verschillende verklaringen en sporen werden rond 17.30 uur drie personen aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Breda, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 34-jarige vrouw uit Roosendaal. De beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering en in beperkingen gesteld. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen ernstig ongeval

BREDA: De politie zoekt getuigen van een ernstig ongeval dat vrijdagavond plaatsvond. Hierbij raakte een 49-jarige bestuurder van een brommobiel ernstig gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

Vrijdagavond reed de 49-jarige man rond 20.45 uur met zijn brommobiel over over fietsstrook van de Delpratsingel richting de Oranjesingel. Op de kruising met de Mauritsstraat en de Terheijdenseweg werd de man aangereden door een automobilist.

Volgens getuigen kwam de mannelijke automobilist met hoge snelheid aanrijden over de Mauritsstraat en remde hard voor de stoplichten. Hij reed hierbij tegen de brommobiel aan en reed vervolgens hard weg richting de Terheijdenseweg. Omstanders schoten het slachtoffer, dat met een klap op het wegdek terechtkwam na de aanrijding, te hulp. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar en schedelfractuur en een een zwelling op het hoofd. Zijn toestand was in de loop van de avond stabiel.

Technisch rechercheurs stelden een sporenonderzoek in op de plaats van het ongeval. De politie zocht de omgeving af naar de auto, maar deze is niet aangetroffen. Vele getuigen meldden zich al bij de politie op de plaats van het ongeval. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar meer getuigen. Getuigen die een grijze driedeurs van vermoedelijk het type Seat Ibiza hebben gezien met schade aan de gehele linkerzijkant van de auto worden verzocht zich te melden. De politie is te bereiken via 0900-8844. Ook kan men anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vier aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag vier verdachten aan in het centrum van Breda.
Een 21-jarige man uit Zwijndrecht was in een horecagelegenheid in de Visserstraat rond 00.30 uur betrapt op het bezit van harddrugs. De man was in bezit van een XTC-pil. Deze is in beslag genomen en de verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.
Om 01.38 uur is een 32-jarige Bredanaar aangehouden in de Adriaan van Bergenstraat voor verstoring van de openbare orde. De man kreeg het meerdere malen aan de stok met passanten. Hij is daarom aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. Een 24-jarige Bredanaar ging om 02.40 uur in discussie met een portier van een gelegenheid aan de Reigerstraat. De luidruchtige en agressieve man wilde niet kalmeren en wilde get centrum na meerdere vorderingen niet verlaten. Hij is aangehouden. Op het politiebureau verzette hij zich tegen zijn insluiting. Na verhoor wilde hij het cellencomplex juist niet verlaten. Hij is in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.
Om 02.50 uur is een 36-jarige Bredanaar aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige Bredase. De politie zag dit en hield de man aan. De vrouw verklaarde in haar aangifte de man niet te kennen en zonder enige aanleiding in haar gezicht te zijn geslagen. Tijdens verhoor verklaarde de verdachte door het meisje te zijn besprongen en ontkende hij de mishandeling. Hij is in de ochtend in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie hield zaterdag om 00.45 uur een 26-jarige man uit Etten-Leur aan voor bedreiging en mishandeling. De eigenaar en de portier van een horecagelegenheid aan de Oude Bredaseweg deden aangifte. De verdachte zou zich hinderlijk hebben gedragen in de gelegenheid en werd verzocht te vertrekken. Hierop bedreigde hij de eigenaar en portier verbaal en bekogelde hen met stenen. Ze liepen hierdoor lichte verwondingen op. De politie kon de verdachte op de Markt aanhouden. Hij is ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling stiefzoon

PRINSENBEEK: De politie kreeg zaterdag m 00.45 uur melding van huiselijk geweld in een woning in Prinsenbeek. Een 22-jarige man was door zijn stiefvader meerdere malen geslagen. Ook had de man hem meerdere malen verwurgd. De man kon zelf zijn woning verlaten en de politie alarmeren. Deze hield de 36-jarige verdachte aan in de woning en stelde hem in verzekering. Van de 22-jarige man is aangifte opgenomen.

Aanhouding na mishandelingen

BREDA: De Gemeenschappelijke Meldkamer ontving zaterdag tegen 03.00 uur melding van een vechtpartij aan de Middellaan. Een 19-jarige en een 23-jarige Bredase deden aangifte nadat ze mishandeld en bedreigd waren door een bekende. De politie hield een 18-jarige Bredanaar aan voor de mishandeling.
Twee 18-jarige mannen uit Breda melden zich later aan het politiebureau. Ze zouden hebben geprobeerd de 18-jarige verdachte tegen te houden bij de mishandeling van de twee aangeefsters en werden vervolgens door een vriend van de verdachte mishandeld met een fietsslot. Beiden waren hierna naar de eerste hulp gegaan, waar een hersenschudding werd geconstateerd. De twee zullen later aangifte doen van openlijke geweldpleging.

Auteur: Inge Rijgersberg