Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 26-04

OOSTERHOUT NB, 26 april 2008

Man aangehouden voor verstoring van de openbare orde

OOSTERHOUT: De politie hield op zaterdag om 03.20 uur een 21-jarige inwoner van Oosterhout aan voor verstoring van de openbare orde. De man was betrokken bij een opstootje en werd tegengehouden door de politie. Hij bleef luidruchtig en pakte en politiemedewerker vast. Om verder escalatie te voorkomen is hij aangehouden. De man is na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Tweetal aangehouden voor mishandeling taxichauffeur

HULTEN: Een taxichauffeur meldde zaterdag een mishandeling. Twee klanten hadden commentaar gehad op de manier waarop de taxichauffeur reed en aan de handrem getrokken. De taxibus was hierdoor op een kruising tot stilstand gekomen. Dit gebeurde op de afrit van de Rijksweg in Hulten. Hierna hadden de twee de chauffeur mishandeld. De man deed aangifte an mishandeling. Via de rittenstaat werd achterhaald waar de twee waren opgehaald. Ze zijn aangehouden in de Baarschotsestraat in Dorst. De 48-jarige man uit Dorst en de 31-jarige man uit Tilburg zijn ingesloten en verhoord.

Oliespoort leidt naar verdachte

WERKENDAM: Een automobilist reed op zaterdagnacht op de Sleeuwijksedijk een lantaarnpaal omver. Hierna reed de bestuurder door. Een getuige verklaarde dat de bestuurder uit de bocht was gevlogen. Omdat de auto olie lekte na de aanrijding volgde de politiemensen het oliespoor en kwamen uit op de Bandijk. Daar stond een auto met forse schade. De politie hield de 29-jarige eigenaar van de auto om 02.00 uur aan. Hij verklaarde een ongeluk te hebben gehad en hierna te hebben gedronken. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Van hem is bloed afgenomen voor een bloedproef. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

KAATSHEUVEL: De politie hield op vrijdagavond een 35-jarige man uit Kaatsheuvel aan voor huiselijk geweld. De man had zijn 30-jarige vrouw in het gezicht geslagen na een ruzie. De vrouw belde de politie en deed aangifte De politie stelde de man na zijn aanhouding in verzekering. Hij gaf de mishandeling toe, maar verklaarde later ook door zijn vrouw te zijn mishandeld.

Tweetal aangehouden na diefstal telefoon

ANDEL: De politie hield op vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Waalwijk en een 14-jarige jongen uit Waalwijk aan voor diefstal van een mobiele telefoon. De 16-jarige jongen zou de telefoon afgelopen week hebben weggenomen van een schoolgenoot. De schoolleiding kreeg hier lucht van en maakte onmiddelijk werk van de diefstal. De schoolleiding ontdekte dat de 16-jarige jongen verantwoordelijk was voor de diefstal, hield hem staande en belde de politie. De 16-jarige bleek de telefoon in bewaring te hebben gegeven bij de 14-jarige jongen uit angst gesnapt te worden. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg