Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 26-04

TILBURG, 26 april 2008

Vrouw steelt kleding

TILBURG: Op vrijdagmiddag traden de detectiepoortjes van een kledingwinkel aan de Heuvelstraat in werking. Een beveiliger hield een 18-jarige Polen aan. Ze bleek in bezit van ruim 470,- aan kleding. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze gaf tijdens verhoor de diefstal toe. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Beschonken bestuurder betrokken bij eenzijdig ongeval

BERKEL-ENSCHOT: De politie hield op vrijdag om 19.40 uur een 26-jarige man uit Helvoirt aan na en ongeval. De man was op de Rijksweg N65 tegen de vangrail aangereden. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 650 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor diefstal lood

TILBURG: De politie hield op vrijdag om 21.00 uur een 47-jarige man uit Tilburg en een 40-jarige man uit Breda aan voor diefstal van lood. Een getuige meldde de diefstal, die werd gepleegd bij een leegstaand pand aan de Ringbaan West. De politie betrapte de twee hier op heterdaad. De twee zijn in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

TILBURG: De politie hield op vrijdagavond een 20-jarige inwoner van Tilburg aan voor mishandeling van zijn ex-vriendin. De man zou het meisje in haar woning aan de Geesterenstraat hebben mishandeld. Hij was binnengekomen via een onafgesloten deur en had haar in het gezicht geslagen. Ze hield hieraan licht letsel in het gezicht over. Het 16-jarige meisje wilde geen aangifte doen. Gezien het zichtbare letsel besloot de politie de man toch aan te houden. Hij is in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld.

Vrouw aangehouden na mishandeling en vernieling

TILBURG: Een 38-jarige bewoonster van de Corellistraat belde vrijdagavond de politie. Ze werd al enige tijd bedreigd door een familie uit de buurt. Ook was die dag een beledigende tekst op haar woning aangebracht. s Avonds kwam één van de familieleden aan de deur en sloeg haar in het gezicht. Ook vernielde de vrouw een spiegel in de woning. De vrouw belde de politie en deed aangifte. De politie hield een 22-jarige vrouw ui Tilburg aan als verdachte. De verdachte ontkende de mishandeling, vernieling en de bekladding. Tijdens verhoor vertelde ze door de aangeefster geduwd te zijn, toen ze haar aansprak op het vertellen van leugens over de verdachte en haar familie. Ze was hierbij gevallen en hierna vertrokken, zo verklaarde ze. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vier aanhoudingen in horecagebied

TILBURG: Op zaterdag is om 01.30 uur een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat hij een baksteen gooide in de richting van de portiers van een horecagelegenheid aan het Piusplein. Een van de portiers hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De portier heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De man gaf tijdens verhoor toe de steen te hebben gegooid, maar de portiers opzettelijk niet te hebben geraakt. Hij was boos omdat hij werd geweigerd door de portiers. De verdachte is in de loop van de zaterdagochtend in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 20-jarige inwoonster van Austerlitz deed zaterdagnacht aangifte van mishandeling. De vrouw verklaarde dat ze in een horecagelegenheid aan de Paleisring jassen opruimde die een onbekend meisje zojuist van de kapstok had afgestoten. Ze zei iets van haar gedrag. Toen ze zich omdraaide sloeg het meisje haar in het gezicht. Dit gebeurde even voor 02.00 uur Ze hield hieraan een snee op haar neus over. De portiers zetten het meisje buiten en de politie hield haar aan. De 17-jarige verdachte uit Tilburg verklaarde tijdens verhoor dat een bekende ruzie kreeg en zij vervolgens werd aangevlogen door een jongen. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 20-jarige inwoner van Tilburg is zaterdag even na 02.00 uur aangehouden. De politie zag dat hij een jongen in het gezicht sloeg. De verdachte verklaarde ruzie te hebben met zijn vriend. Hij duwde hem en werd hierop aangehouden. Zijn 20-jarige vriend uit Tilburg werd korte tijd later ook aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man raakte tijdens vervoer buiten zichzelf en sloeg wild om zich heen. De politie moest hem in bedwang houden. Beide verdachte zijn in de ochtend in vrijheid gesteld.

Op het Piusplein werd om 02.30 uur een 18-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man was een horecagelegenheid uit gezet na een vechtpartij. De man gedroeg zich erg agressief, ook tegen de politie. Hij wilde niet kalmeren en bedreigde de politiemensen. Ook probeerde hij een politiemedewerker te slaan. Hij is aangehouden en na verhoor op zaterdagochtend in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor brandstichting in eigen woning

TILBURG: De politie hield zaterdag om 06.40 uur een 23-jarige man uit Tilburg aan voor brandstichting. Om 06.20 uur meldde een getuige de brand in de woning aan de Liesveldstraat. Er bleek een stapel kleding in brand te staan in de woning. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie trof de verdachte, die als bewoner van het pand staat ingeschreven, in het struikgewas in de achtertuin. Gezien het feit dat er verder niemand in de woning aanwezig was en alles wees op brandstichting is de man aangehouden. Hij is verhoord en ontkende hierbij elke betrokkenheid bij de brand. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg