Gemeente Noordwijkerhout


26/4/2008 - Verlicht bloemencorso door Noordwijkerhout

Tijdens een prachtige, bijna zomerse avond, werd er in Noordwijkerhout volop genoten van het 61e bloemencorso dat voor de derde keer verlicht door het dorp reed. Het publiek was massaal afgekomen op dit grootse evenement dat vooraf werd gegaan door een gezellige markt in het centrum. Terwijl de bezoekers zich in het centrum vermaakten met oud hollandse spelletjes, oude ambachten en gezellige muziek, werden in het gemeentehuis de prijzen uitgereikt voor de mooiste luxe wagens, het beste steekwerk en de mooiste praalwagens. Daarnaast werd er een award uitgereikt voor het corso schildersfestival, een nieuw onderdeel waarbij de kunstschilders zich lieten inspireren door de praalwagens van het bloemencorso 2008.
Rond tien uur verplaatste het gezelschap uit het gemeentehuis zich naar de tribunes op het bordes. Onder de aanwezigen bevonden zich de burgemeesters uit de omliggende gemeenten en speciale gast Barbera de Loor, die de openingshandeling voor het verlicht bloemencorso verrichtte. Onze schaatsheldin had tevens de zware taak gekregen om, samen met de burgemeesters, de prominentenprijs uit te reiken aan de mooiste praalwagen. Deze prijs ging naar de praalwagen van de KAVB afdeling Noordwijkerhout. Hieronder vindt u een overzicht van de andere prijswinaars en een reeks foto's van de prijsuitreiking en het verlichte corso.

Prijzen luxe wagens

1. Glas en Schilderwerken Th.M.Bader BV

2. W.F. Leenen & Zn./C.S. Weyers & Zn./Hotel van der Valk
3. AB Midden Holland

Prijzen praalwagens

1. Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken
2. KAVB Noordwijkerhout

3. Bloemenbadplaats Noordwijk

Prijzen steekwerk

1. Scouting Graaf van Lynden

2. Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem en omstreken
3. KAVB afdeling Noordwijkerhout

Corso Schildersfestival Award 2008
Winnaar: Cees Schenk uit Leiderdorp
Motivatie: Geïnspireerd door de praalwagen Vakantiewerk maakte Schenk dit prachtige schilderij. De jury was onder de indruk van de originele wijze waarop het thema van de corsowagen in het schilderij tot uiting is gebracht. Technisch erg goed geschilderd en de schilder heeft de wagen enorm goed in zich opgenomen.

Eervolle vermeldingen

- Monique van der Kamp (geïnspireerd door de praalwagen Asian Parade)
- Marjolein Bresser (geïnspireerd door de praalwagen Vakantie)