Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 26-04

BERGEN OP ZOOM, 26 april 2008

Beschonken bestuurder aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op vrijdagmiddag een auto rijden op de Bredasestraat. De bestuurder reed aarzelend en parkeerde in een vak bestemd voor artsen. De politie sprak de bestuurder aan voor een controle en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau werd de 26-jarige man uit Vilvoorde een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 825 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Belg aangehouden met hennep

ROOSENDAAL: Leden van het Joint Hitteam van de politie zagen vrijdagavond even na 19.00 uur een man lopen op het Maaikensveld. De man stopte een pakketje hennep in zijn jaszak en werd aangehouden. De 27-jarige man uit Boechout (Be) bleek in bezit van 25 gram hennep. De drugs is in beslag genomen en de man is na verhoor en betaling van een schikking van 100,- in vrijheid gesteld.

Beginnend bestuurder begaat onder invloed overtredingen

OUDENBOSCH: De politie hield vrijdagavond een 23-jarige man uit Oudenbosch aan nadat hij meerdere verkeersovertredingen beging en onder invloed bleek van alcohol. De politie zag de automobilist even na 21.00 uur op de Bosschendijk door rood licht rijden en de spoorwegbomen passeren toen deze juist sloten. De man bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau kwam uit de ademanalyse en uitslag van 445 ug/l. De beginnend bestuurder kreeg een rijverbod van 6 uur en het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie betrapt jongen op vernieling autos

ROOSENDAAL: De politie was op vrijdagavond tijdens surveillance op de Cinnaberdijk. In de afgelopen weken waren meerdere aangiften van vernielingen van autos binnengekomen van buurtbewoners. De politie zag even na 22.30 uur een jongen een autospiegel vernielen en hield hem aan. De 15-jarige jongen uit Roosendaal verklaarde al ongeveer 8 keer een spiegel van een auto te hebben getrapt. Van de eigenaar van de auto is aangifte opgenomen. De ouders van de verdachte zijn in kennis gesteld. De verdachte is ingesloten.

Vrouw aangehouden voor bedreiging en huiseljk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield vrijdag tegem 23.00 uur een 32-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan in haar woning in Halsteren. Ze zou onder invloed van alcohol haar 41-jarige echtgenoot mishandelen en bedreigen. Ook zou de vrouw zich bedreigend uitlaten richting haar twee kinderen. De echtgenoot belde de politie en deed aangifte. De vrouw is inverzekering gesteld.

Man aangehouden na mishandeling in horecagelegenheid

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdag tegen 02.00 uur en 22-jarige man uit Oudenbosch aan bij een horecagelegenheid op de Markt. De man zou, volgens de aangifte van een 38-jarige man uit Roosendaal, de aangever onder aanleiding in het gezicht hebben geslagen. Hierdoor was een zwelling ontstaan. De verdachte verklaarde na aanhouding dat de aangever was begonnen met slaan. Hij zou de man na een opmerking hebben geduwd en een kopstoot hebben gegeven. Hij heeft tegenaangifte gedaan. De politie heeft getuigen gesproken over het voorval.

Tijdens de aanhouding bemoeide een 24-jarige man uit Roosendaal zich met de aanhouding.. Hij wilde niet doorlopen en beledigde de politiemensen. Hierop is hij aangehouden en na verhoor met een schikking van 350,- in vrijheid gesteld. Als de man niet betaald krijgt hij alsnog een dagvaarding

Dronken bestuurder slapend in auto aangetroffen

HOOGERHEIDE: Een getuige meldde op zondagochtend dat er aan de Putseweg een voertuig stond met draaiende motor en ontstoken verlichting, waarin een man lag te slapen. De getuige kreeg de man niet wakker. Bij aankomst van de politie werd geconstateerd dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Nadat de 22-jarige man was gewekt moest hij mee naar het politiebureau, waar hem een ademanalyse werd afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 600 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder in ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 8 uur. De man verklaarde slechts twee biertjes te hebben gedronken en niet te hebben gereden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Beschonken bestuurder aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdag om 04.15 uur een 44-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 575 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Man aangehouden voor schennispleging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield vrijdagmiddag een 27-jarige buurtbewoner van de Plataanstraat aan voor openbare schennis. Door meerdere getuigen was gezien dat de man naakt voor het raam stond. Kinderen die aan het spelen waren op een speelplaatsje aan de Plataanstraat konden de man zien staan. De man ontkende geheel ontkleed te zijn geweest en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man beroofd van tas

BERGEN OP ZOOM: OP vrijdagavond rond 23.00 uur fietste een 20-jarige man uit Bergen op Zoom over de Frans Halsstraat in de richting van de Rembrandtstraat. Drie onbekende mannen kwam uit tegenovergestelde richting aangelopen en versperden hem de weg. Ze eisten geld. Toen de fietser geen geld gaf kreeg hij een harde klap tegen zijn hoofd. Hij viel en raakte korte tijd buiten bewustzijn. De daders zijn er met zijn tas vandoor gegaan richting de Pieter Breughelstraat. De politie heeft aangifte opgenomen van de man en direct een onderzoek ingesteld in de wijk.

Auteur: Inge Rijgersberg