Politie Zuid-Holland-Zuid

26/04 Hoeksche Waard

Dordrecht , 26-04-2008 o Persberichten district III

BRANDJE IN CV-KETEL
NUMANSDORP In een woning aan de Schoolweg heeft zaterdagochtend 26 april vroeg in de morgen een brandje gewoed. De bewoners kwamen er achter toen het brandalarm afging. Er bleek brand in de Cv-ketel. De brandweer had het brandje snel onder controle waarna de woning werd geventileerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning liep betrekkelijk weinig schade op.

SNELHEIDSCONTROLE
KLAASWAAL Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op vrijdag 25 april tussen 15.45 en 19.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oud-Cromstrijensedijk OZ. Van de 718 gecontroleerde passanten reden er 181 te snel. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 116 km per uur. Allen krijgen de bekeuring thuis.

VERKEERSCONTROLE RECREACTIEVERKEER
NUMANSDORP De politie heeft op vrijdag 25 april tussen 14.30 s middags en 21.00 uur s avonds een verkeerscontrole gehouden op recreatieverkeer en middenas-aanhangwagen. Dit gebeurde op de A29. De controle vond plaats in samenwerking met de surveillancedienst van de Hoeksche Waard, de vrijwillige politie en collegas van het KLPD en partners als Rijkswaterstaat en de ANWB. Politieagenten op de motor en collegas van het KLPD in opvallende politieautos leidden de te controleren voertuigen vanaf de A29 naar de controleplaats, vrachtautoparkeerplaats Buttervliet.
In totaal zijn er 62 weggebruikers binnen de doelgroep gecontroleerd. Daarbij is een groot aantal waarschuwingen en adviezen gegeven. Er is 36 keer bekeurd, onder andere voor uitstekende lading, gladde banden, het niet dragen van de autogordel, getinte ruiten, niet bij zich hebben van het kentekenbewijs, niet hebben van de juiste spiegels, ongeremde wielen, overschrijdingen van de max. massa en/of as-last, ontbreken van markering bij uitstekende lading, verkeerde kentekenplaat en geen of onjuist bevestiging van hulpkoppeling en losbreekreminrichting. In zeven gevallen waren zaken zodanig niet in orde dat de bestuurder niet verder mocht rijden met de combinatie. Dit had veelal te maken met overbelading en/of het niet hebben van een rijbewijs E.
Personeel van de ANWB verhielp ter plekke tegen betaling een aantal kleine technische gebreken. Dit had veelal te maken met defecte verlichting en het niet hebben van een beugel op de trekhaak voor de hulpkoppeling.

FIETS OP SLOT!
NIEUW-BEIJERLAND De afgelopen week zijn er meerdere fietsen gestolen in Nieuw-Beijerland. Deze fietsen stonden veelal niet op slot en in het zicht zoals in de tuin of op de oprit bij de woning. De politie raadt inwoners van Nieuw-Beijerland en natuurlijk ook ieder ander dringend aan de fiets wel op slot te zetten en uit het zicht. Op die manier wordt voorkomen dat mensen makkelijk aan de haal gaan met uw tweewieler.
De politie heeft inmiddels onderzoek verricht naar de fietsendiefstallen van de afgelopen week en is er achter gekomen dat de dieven met de pont (Hekelingen-Nieuw-Beijerland) komen. Een inwoonster van Nieuw-Beijerland zag vorige week twee mannen haar fiets uit de voortuin wegpakken. Ze ging er achter aan en trof de mannen bij de pont. Ze stonden op het punt om over te varen. De moedige vrouw pakte de fiets af en meldde het incident vervolgens bij de politie. De wijkpolitie houdt de zaak scherp in de gaten maar wil inwoners van Nieuw-Beijerland op deze manier ook benadrukken dat zij zelf fietsendiefstal kunnen voorkomen door de vervoersmiddelen op slot en uit het zicht te zetten.