KNHS


Nathalie van der Mei wint Grote Prijs van Mierlo 26 april 2008

Mierlo (KNHS) Nathalie van der Mei heeft vanmiddag de Grote Prijs van Mierlo op haar naam geschreven. De amazone deed dit met de Corland-dochter Tersina. Julia Kayser kwam met Pherna op de tweede plaats.

Voor de deelnemende combinaties aan het Nederlands kampioenschap springen voor senioren, dat dit weekend in Mierlo verreden wordt, was het vandaag een rustdag. De belangrijkste rubriek van vandaag was dan ook de Gemeente Geldrop-Mierlo prijs. In deze Grote Prijs over een parcours van 1.40m. wisten van de 49 starters slechts vier combinaties het basisparcours foutloos af te leggen.
In de barrage wist Nathalie van der Mei wederom foutloos te blijven in 44.13 seconde. Ook de nummer twee, Julia Kayser met Pherna (v.Calvados) bleef andermaal foutloos maar was met 48.16 seconde wel beduidend langzamer. De enige heer in het barrage gezelschap was de thuis rijdende Maikel van der Vleuten. Zijn VDL groep Dargita (v.Dutch Capitol) ging weliswaar als snelste rond (42.91 sec.) maar kreeg onderweg ook een fout. Als vierde mocht Roosje Brouwer met Nikons Tomboy (v.Emilion) zich opstellen. Deze amazone noteerde in de barrage vier strafpunten in 49.32 seconde.

In Mierlo stond vandaag ook een wedstrijd in het kader van de vdB Cup op het programma. Bij de Young riders ging de zege naar Nuri Dijks met Tobias (v.Lux). Deze jonge ruiter heeft een goed weekend want ook in het Nederlands kampioenschap voor senioren is hij aan de start verschenen, en dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. Bij de junioren ging de zege naar Ruben Romp met Hopes are High (v.High Valley Z).