Ingezonden persbericht


Persbericht: 1e Lustrum Noord-Hollands Wielerweekend 25 - 27 april

Persbericht

Heiloo, 5 maart 2008


1e Lustrum Noord-Hollands Wielerweekend 25 - 27 april

Op zaterdag 26 april wordt voor de 36e keer de toerversie van de Ronde van Noord-Holland georganiseerd door Le Champion. Voor de vijfde keer zal als onderdeel van het Noord-Hollands Wielerweekend een kleurig lint van fietsers deze dag door het schitterende voorjaarslandschap van de provincie rijden. De deelnemers kunnen onderweg genieten van bloeiende bollenvelden, fraaie polderlandschappen, kenmerkende stolpboerderijen en blonde duinen.

De route is voor een deel vernieuwd en voert de deelnemers langs plaatsen die zij met deze fantastische toertocht nog nooit hebben aangedaan. Voor iedere fietser moet dit een extra reden zijn om deel uit maken van het jaarlijks groter wordende peloton. Deze tocht, het grootste fietsevenement in West-Nederland, zorgt telkens weer voor veel voorjaarsfiets plezier.

Startplaatsen

Er zijn twee startplaatsen. Vanuit sporthal Oostzaan, gelegen in het recreatiegebied Het Twiske, vindt de start plaats van de routes van 40, 60, 110 en de 160 km. Wanneer men wil deelnemen aan de routes van 110 en 160 km kan ook gestart worden vanuit het Wierlerstadion in Alkmaar. Beide startplaatsen zijn uitstekend te bereiken per fiets, maar voor de deelnemers die per auto komen is er ruime parkeergelegenheid.

Voorinschrijving

Inschrijven is tot 13 april mogelijk op www.lechampion.nl. Natuurlijk kan ook op 26 april worden ingeschreven. Voor meer informatie: Annie Drost (tel. 075-6288483) of Jan Versteeg (tel. 0251-235910).

Noot aan de redactie (