Europarlementariër Ria Oomen opent nieuwe expositie Galerie Pictura


AIJEN (GEM.BERGEN L), 20080428 -- Aijen gem. Bergen Lb, mevrouw Ria Oomen, lid van het Europees Parlement voor het CDA, opende op zaterdag 26 april 2008 om 16.00 uur de nieuwe groepstentoonstelling bij Galerie Pictura.

Roel van der Veen, galeriehouder, begon met de opmerking dat het jammer was dat er maar mondjesmaat mensen uit de regio de galerie bezochten. Het lijkt erop soms op dat men kunstenaars van internationale allure niet in Aijen kunt verwachten en hij hoopte dat deze expositie weer een stuk zou bijdragen aan de realisatie van herkenbaarheid en geloofwaardigheid dat hoge kwaliteit kunst ook in Aijen te vinden is. Hierna gaf hij het woord aan mevrouw Ria Oomen lid van het Europees Parlement voor het CDA.
Ook zij refereerde naar het toerisme in de "Maasduinen" en dat ook zij het belangrijk vind dat kunst dichter bij de mensen moet komen. Zij was zo gecharmeerd van de kwaliteit van de kunst dat zij zelf twee kunstwerken aanschafte. Daarna werd er met de kunstenaars geproost op het succes van deze expositie.
Twintig kunstenaars presenteren hun realistische kunstwerken. Erik van de Beek, Albert Greving, Ger Stallenberg met stillevens in olieverf en Yvonne Hoek met haar bloemen in aquarel, Marinus Burgmeijer , Dick de Vries en Ron Meilof schilderen voornamelijk dieren in hun natuurlijke omgeving, Hans Deuss met zijn prachtige panoramische landschappen en Con van Velsen in miniatuur, Paul Wieggers en Gerrit de Vries presenteren hedendaagse landschappen in verstilde momenten, terwijl Helene Terlien dit met de mens doet. Annette Koek, Riet de Jong en Yvon van Wordragen uiten deze momenten in brons, terwijl bij Christiaan Schraven, Anke Birnie en Christien Dutoit de mens juist in beweging is. Rosalie Hammink en Hermien Buijtendijk hebben de mens weer in keramiek opgebouwd.

Al deze kunstenaars exposeren in gerenommeerde galeries in binnen en buitenland.
Door de arbeidsintensiviteit om deze kunstwerken te maken zijn er maar weinig schilderijen of sculpturen te koop, dus een unieke kans om deze hoog gekwalificeerde kunst te bewonderen en eventueel aan te schaffen.


Deze expositie is te bezichtigen t/m 31 mei 2008:

Galerie Pictura - Aijenseweg 16b - 5854PT Aijen (gem.Bergen L.)

www.galeriepictura.nl Geopend: di. t/m za. 14.00 - 17.00 uur.
kijk op expositie nu





Galerie Pictura