TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 24-04-2008

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 26 april
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED OVER
VOEDSELTEKORT EN DE VOGELAARWIJKEN

Zaterdag 26 april is minister Gerda Verburg (CDA) van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit te gast bij TROS KAMERBREED.
Wereldwijd stijgen de voedselprijzen en dreigt er een voedseltekort. Klimaatverandering speelt daarin volgens experts een rol, maar ook de groeiende vraag naar biobrandstoffen en vlees. Welke rol ziet minister Verburg voor de Nederlandse landbouwsector weggelegd in het bestrijden van de voedselcrisis? En hoe kan de minister garanderen dat het dure stukje vlees op ons bord ook een veilig stukje vlees is? Deze vraag is actueel nadat de afgelopen periode verschillende verhalen naar buiten kwamen over falende controle op veetransporten en op de productie van vlees.

Ook te gast in TROS KAMERBREED is de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (PvdA) van Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid.
Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met hem over de Vogelaarwijken, waarvan er zeven in Rotterdam liggen. Minister Vogelaar (PvdA) van Wonen, Wijken en Integratie kwam afgelopen week onder vuur van de Tweede Kamer te liggen: de plannen voor verbetering van de achterstandswijken zijn te vaag en te traag. Ook wethouder Schrijer heeft nog wel wat wensen, zoals meer geld. Over zijn wensen en over de situatie in Rotterdam komt hij praten bij TROS KAMERBREED.

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl