PvdA Rotterdam


Nieuws

Steun het Tibetaanse volk en onderteken petitie

Za 26 Apr 2008 - Joop van der Hor
Steun het Tibetaanse volk en onderteken petitie

De ICT (International Campaign for Tibet) onder voorzitterschap van de Amerikaanse acteur Richard Gere is een internationale campagne gestart ter bevordering van een vreedzame dialoog tussen de geestelijk leider van de Tibetanen de Dalai Lama en de Chinese president Hu Jintao. Hierbij wil ik bezoekers van de PvdA-site oproepen de petitie te ondertekenen. Fractievoorzitter Peter van Heemst en andere prominente PvdA-leden gingen u reeds voor. www.savetibet.org/nl

International Campaign for Tibet overhandigt binnenkort de naar verwachting vele duizenden petities aan de Chinese ambassadeur in Den Haag. ICT zet zich in voor het bevorderen van mensenrechten en democratische vrijheden voor het Tibetaanse volk en is de grootste Tibet-georiënteerde organisatie in Europa. De organisatie verkrijgt haar fondsen voor 95% uit particuliere giften. Op dit moment telt ICT in ons land meer dan 30.000 leden.

Zoals bekend heeft de Dalai Lama de Tibetanen in een verklaring opgeroepen geen geweld te gebruiken en is doelbewust gekozen voor het opzetten van een dialoog die mogelijk onder de vreedzame druk van wereldwijd miljoenen petities en handtekeningen tot stand zal komen. Zelf reageert China allesbehalve vredelievend. Zo zijn op 8 april tenminste acht Tibetanen in Kardze in oostelijk Tibet gedood, nadat gewapende politie op een menigte van honderden monniken en burgers het vuur openenden. Dit gebeurde volgens betrouwbare bronnen na een incident waarbij monniken waren gearresteerd nadat zij hadden geprotesteerd tegen een geintensifieerde patriotische onderwijscampagne, waarbij fotos van de Dalai Lama op de grond werden geworpen.

Chinas toekomst en haar relatie met de wereld hangt af van deze dialoog en het respect voor de mensenrechten. Niet alleen Tibet helpen we met onze handtekening maar uiteindelijk ook China zelf!

http://www.savetibet.org/nl/index.php