KNHS


Schröder en Smolders trekken paarden terug voor finale
26 april 2008

GOTHENBURG (KNHS) - Het parcours dat was opgebouwd voor de Grote Prijs van Gothenburg, een wedstrijd die als troostronde beschouwd mag worden, werd gewonnen door Jessica Kürten met Quibell. De Ierse, die ook aan de leiding gaat in de strijd om de wereldbeker maar daarin Castle Forbes Libertina rijdt, was in de barrage de concurrentie te snel af.

Het was een mooie Grote Prijs, die niet zo 'lomp hoog' gebouwd was als de tweede wedstrijd in het kader van de wereldbeker finale op vrijdagavond. Zeven combinaties bleven foutloos, waaronder Albert Zoer (Echten) met Sam. In de barrage wist Zoer de tijd van Kürten dicht te benaderen, maar dat ging wel ten koste van een springfout. Daarmee werd hij vijfde, achter Ludger Beerbaum met Goldfever (2e), Peter Wylde met Campino (3e) en Svante Johansson (Zwe) met Saint Amour 1125 (4e).
De twee overige Nederlanders, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Milano en Harrie Smolders (Lage Mierde) met Exquis Oliver Q, waren tot de conclusie gekomen dat er voor hen in de wereldbeker finale weinig eer meer viel te behalen. Zij besloten daarom een poging te wagen in deze Grote Prijs een hoofdrol te gaan spelen. Beiden moesten echter een springfout accepteren, waardoor zij niet in de barrage van start konden gaan. Schröder werd twintigste en Smolders eindigde als 22ste. Judy Ann Melchior, die zich met Grande Dame Z ook geplaatst had voor de barrage, kreeg in een gebroken lijntje even een communicatiestoring, waardoor haar paard weigerde en zij eraf schoot. Dat betekende eliminatie, waarmee zij als zevende eindigde.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag Grote Prijs Göteborg Trophy:


1) Jessica Kürten (Ier) - Quibell - 0 / 0 - 34.78
2) Ludger Beerbaum (Dui) - Goldfever - 0 / 0 - 35.11
3) Peter Wylde (USA) - Campino - 0 / 0 - 35.59
4) Svante Johansson (Zwe) - Saint Amour 1125 - 0 / 0 - 38.87
5) Albert Zoer (Echten) - Sam - 0 / 4 - 34.92 20) Gerco Schröder (Tubbergen0 - Eurocommerce Milano - 4 22) Harrie Smolders (Lage Mierde) - Exquis Oliver Q - 5

Meer info zie: www.goteborghorseshow.se
Uitslagen zijn ook live te volgen op: www.scg-nl.nl

Programma:

Zondag 27 april: 13.00 uur, 3e kwalificatie - 1e ronde 15.00 uur, 3e kwalificatie - 2e ronde (ca. 20 ruiters) ca. 16.30, prijsuitreiking

Foto: Albert Zoer met Sam door www.melissen.net / www.JMint.eu