Gemeente Spijkenisse


Incident winkelcentrum Akkerhof

26 april 2008

Op donderdag 24 april heeft de politie om 17.09 uur een melding ontvangen van een vechtpartij aan de Lenteakker tussen twee mannen. Bij aankomst van de politie blijkt één man gestoken te zijn. Hij wordt met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

Inmiddels is de politie met een onderzoek gestart. Getuigen van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie van Spijkenisse via telefoonnummer 0900-8844.

Gemeente en politie zijn blij met de snelle en prettige manier waarop buurtbewoners en winkeliers hun medewerking hebben verleend tijdens dit incident. Hierdoor heeft de politie op een goede en rustige manier onderzoek kunnen doen.

Vrijdagmiddag is door burgemeester Salet een bezoek gebracht aan de wijk en is gesproken met buurtbewoners.

In de Akkers is door de gemeente en de politie, samen met andere maatschappelijke instellingen zoals bijvoorbeeld woningbouwcoöperaties extra inzet gepleegd om de wijkveiligheid te bevorderen. Die inzet zal gehandhaafd blijven.

Het jongerencentrum aan de Westdijk zal de komende tijd open blijven om eventuele getuigen van dit incident bij te staan. Het jongerencentrum is bereikbaar optel: (0181) 68 32 43.