Ingezonden persbericht

26 april 2007

Anouk, Alain Clark en Krezip elk goed voor 3 Awards
Radioprijzen van 3FM leveren drie grote winnaars

Zaterdagavond 25 april zijn in een uitverkochte Factory te Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. Grote winnaars van elk 3 awards zijn Krezip, Alain Clark en Anouk. Tot Beste artiest Alternative koos de 3FM luisteraar de band Moke en VanVelzen kreeg de award voor Beste live act.
Vanaf 29 maart konden 3FM luisteraars stemmen op hun favoriete artiesten voor de awards. Ruim 300.000 stemmen werden geteld.

De 3FM Award show werd gehost door Giel Beelen, Eric Corton en Sander Lantinga. Paul Rabbering verzorgde de verslaggeving live op radio. Tijdens de award show traden Nederlandse topacts op, zoals Anouk, Kane, Krezip, Alain Clark, Moke, Leaf, Voicst en Racoon. Tijdens de afterparty speelde Kraak & Smaak.

Dit zijn de winnaars van de 3FM Awards 2008:

Beste band: Krezip
Beste zanger: Alain Clark
Beste zangeres: Anouk
Beste artiest Pop: Krezip
Beste artiest Rock: Anouk
Beste artiest Alternative: Moke
Beste single: Alain Clark - Father and friend
Beste album: Anouk - Who´s your momma
Beste live act: VanVelzen
Beste nieuwkomer: Alain Clark
3FM Serious Talent: Jeremy's

Beste NL single allertijden: Krezip - I would stay

NL Top 100
Zondag 27 april van 10.00 tot 18.00 uur zendt 3FM de NL Top 100 uit met de favoriete Nederlandse platen van de 3FM luisteraar. Op nummer 1 staat de Beste NL single allertijden, gekozen door de 3FM luisteraars: Krezip met I would stay.

Schaal van Rigter
De Schaal van Rigter voor meest gedraaide single van het afgelopen jaar op 3FM ging naar Leaf voor de single 'Wonderwoman'. De Serious Talent award voor nieuw Nederlands poptalent werd uitgereikt aan de band Jeremy's.

De 3FM Awards zijn het hoogtepunt van Het Weekend van 3FM Awards. De 3FM Awards en het Weekend van de 3FM Awards worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie: www.3fm.nl