Ingezonden persbericht

()

Persbericht + foto

Duizenden jongeren vormen nieuw Dance4Life campagnebeeld
Dance4Life zet Willemsbrug Rotterdam af voor Kick Off nieuw campagnejaar

Dance4Life organiseerde vandaag de Kick Off van het nieuwe actiejaar op de Rotterdamse Willemsbrug. Dance4Life is de internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Burgemeester Opstelten van Rotterdam verzorgde de officiële aftrap, waarna de duizenden aanwezige jongeren dansend de 4 uit het logo van Dance4Life vormden.

Tijdens het evenement verzorgden Dance4Life ambassadeurs en friends Don Diablo, Jesse Voorn, Sandrien, The Partysquad, Tony Cha Cha en ZoëXenia optredens. Het geheel werd gepresenteerd door TMF VJ Nikkie Plessen. Om 16.30 uur werd het officiële startsein van het nieuwe Dance4Life campagnejaar gegeven door burgemeester Opstelten en aidsambassadeur Paul Bekkers. Tegelijkertijd werd het nieuwe campagnebeeld vastgelegd, met duizenden bezoekers die de 4 uit het logo van Dance4Life vormden. Deze 4 staat tevens symbool voor de aids ribbon.

Naast optredens werden op de Willemsbrug verschillende andere activiteiten georganiseerd. Zo werd voorafgaand aan de Kick Off een warming-up georganiseerd door het tijdschrift CosmoGIRL! en gaf Doritos op de brug het startsein voor de design contest die zij samen met Dance4Life organiseert. Jongeren krijgen tijdens deze wedstrijd de mogelijkheid een Doritos Dance4Life bag te ontwerpen. Het winnende ontwerp ligt vanaf oktober in de winkel.

Nieuw actiejaar
Na twee succesvolle edities wordt Dance4Life in 2008 weer groots gevierd. In september begint Schools4Life, het interactieve scholenproject van Dance4Life. De opbrengst van Schools4Life gaat naar door STOP AIDS NOW! geselecteerde hiv- en aidsprojecten gericht op jongeren. Het scholenproject wordt ondersteund door een uitgebreide mediacampagne en resulteert in een finale op 29 november 2008. Tijdens dit evenement zal er een live satellietverbinding zijn die jongeren over de hele wereld met elkaar verbindt. Daarnaast worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd die in het teken staan van Dance4Life. Dance4Life is inmiddels in meer dan 20 landen actief.

Over Dance4Life
Dance4Life is een internationale organisatie die zich samen met jongeren inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Wereldwijd leven ruim 33 miljoen mensen met deze ziekte en dagelijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van aids. De helft van alle nieuwe infecties betreft mensen jonger dan 25 jaar. Dance4Life inspireert daarom juist deze generatie om in actie te komen. Dance4Life Nederland is de jongerenpartner van STOP AIDS NOW!.

In 2014, één jaar voordat de Millennium Development Goals (MDG's) bereikt moeten zijn, hebben wereldwijd minstens één miljoen jongeren zich via Dance4Life op een actieve en betekenisvolle wijze ingezet voor het terugdringen van de verspreiding van hiv en aids (MDG 6). Dit jaar zal dan ook in het teken staan van een laatste dringende oproep aan alle wereldleiders om het voorbeeld van de jongeren te volgen en hun beloften ten aanzien van de MDG's na te komen.