Warchild


War Child organiseert een groot vredeskamp in Oeganda Van 28 April tot 7 Mei organiseert War Child in samenwerking met twee lokale partners (I-Network en CRY Uganda) een groot vredeskamp. Voor dit kamp zijn 150 jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud vanuit heel Oeganda uitgenodigd. Met dit kamp wil War Child de kloof tussen jongeren uit de verschillende regio's verkleinen.

De aftrap voor het vredeskamp vindt plaats in Gulu (Noord Oeganda) op 29 April met een door de jongeren georganiseerd Vredesconcert. Tijdens dit concert zullen Oegandese artiesten uit verschillende hoeken van het land optreden en word er een speelfilm getoond die over `de kloof tussen de regio's' gaat.

De jongeren gaan de volgende dag vrijwilligerswerk gaan doen in kampen in het Noorden van Oeganda. Zo worden o.a. de kampen schoongemaakt, voor oude mensen water gehaald etc.

Na drie dagen in Noord Oeganda te zijn geweest, gaat de hele groep op reis naar Kampala (de hoofdstad van Oeganda) in het Zuiden van het land. Hier zal de groep een rondleiding krijgen op Parlement en in gesprek gaan met de minister van ICT.

De resterende 5 dagen spelen zich af op één van Oeganda's eilanden in het grote Victoria meer. Hier volgen de jongeren trainingen en workshops die zich richten op vredes opbouw. In deze trainingen en workshops ligt de nadruk op de inzet van ICT (computers), Media en Creativiteit (sport en spel).

Aan het einde van het kamp reizen alle jongeren terug naar huis waar ze alles wat ze hebben geleerd, in de praktijk gaan toepassen. Verwacht wordt dat deze 150 jongeren gaan werken als vredesactivisten in hun eigen dorp of school en dat ze blijven overleggen en uitwisselen met hun vriendjes aan de andere kant van Oeganda!

Tijdens het kamp zullen de jongeren foto's maken en artikelen schrijven die je op www.warchild.nl kunt terugbinden. Hou het dus in de gaten!