Gemeente Son en Breugel


Overlast in t Harde Ven (en omgeving)

De afgelopen maand is er diverse malen overlast geconstateerd in de omgeving van de vijver aan de Europalaan. In een aantal situaties heeft het ter plaatse samenkomen van jeugd overlast opgeleverd voor de omgeving.

---

Lawaai en bedreiging door taalgebruik, gedrag, vandalisme en drank- en druggebruik spelen in dit soort situaties vaak een rol. Verkeerd reageren of het zichtbaar uit de weg gaan, kan leiden tot grotere overlast.

De gemeente, Jongerenwerk (welzijn), Politie Best-Oirschot-Son en de bewoners werken integraal samen door situatiegericht en preventief op te treden tegen overlast veroorzakende jongeren. Doel is het realiseren van een prettige, leefbare en veilige woonbuurt.

De afgelopen week is in een aantal gevallen repressief opgetreden door politie en BOAs, respectievelijk voor het gebruiken van alcoholhoudende drank in het openbaar en het plegen van baldadigheid/vernieling.

Hoe kunt u klachten/overlast van jeugd melden?

Bewoners die klachten hebben en/of overlast ervaren, kunnen de politie hiervan informeren via de centrale, tel.: 0900-8844. Wanneer er direct moet worden opgetreden, wordt de noodhulp ingeschakeld die meteen actie onderneemt. Is echter geen directe aanpak nodig, dan wordt de melding opgenomen bij het callcenter en doorgestuurd naar de betreffende buurtbrigadier. In een aantal gevallen kan de melding ook in behandeling worden genomen door een BOA.

De politie deelt vervolgens de informatie met de overige partners en er worden afspraken gemaakt over het te volgen beleid. Er wordt hierbij ook nadrukkelijk gekeken en geluisterd naar de beleving van de bewoners.

Gezamenlijk proberen we met deze aanpak problemen in een vroeg stadium tegen te gaan. Om zo een wezenlijke bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid van ons dorp.