Voorronde Westlands Kampioenschap (WK) Streetaction

28/04/2008 10:02

Stichting Vestia Groep

Volop Animo voor Eerste Voorronde Westlands Kampioenschap (WK) Streetaction

Naaldwijk, 27 april 2008

Vandaag vond de aftrap plaats van de voorrondes van het Westlands Kampioenschap (WK) Streetaction. Gemeente Westland die opdrachtgever is van het project gaf samen met Vestia Westland, één van de hoofdsponsors, het startschot. Tientallen jeugdigen uit de wijk Opstal stonden te popelen om deze sportieve strijd met hun wijkgenoten aan te gaan.

Doel WK Streetaction
Belangrijkste doel van het WK Streetaction is de jeugd van 12 t/m 18 jaar meer aan het straatsporten te krijgen en daarnaast respectvol met elkaar om leren gaan. De 'reguliere' Streetaction is vooral bedoeld voor de basisschooljeugd. Dit WK Streetaction is primair gericht op de jongeren uit het voortgezet onderwijs. De leeftijdsgroep die nu relatief weinig gebruik maakt van de beschikbare pleintjes en speelveldjes om sport te beoefenen.

Voorrondes in verschillende wijken
Het WK Streetaction project bestaat uit een 3v3 streetsoccer competitie, 3v3 streetbasketbal competitie en streetdance optredens. Afgelopen weken vonden clinics plaats op alle scholen voor voortgezet onderwijs in het Westland. Vandaag zijn in de Bereklauw in Naaldwijk de voorrondes gestart die komende twee weken verder uitgerold worden over de wijken van verschillende Westlandse kernen.

Samenwerking diverse partijen
Gemeente Westland heeft de organisatie van dit Westlands Kampioenschap uitbesteed aan Haag Sportief. Daarnaast is een aantal lokale partijen benaderd om dit project financieel en/of inhoudelijk te ondersteunen. Hoofdsponsors zijn VSB Fonds Westland en ten tweede Vestia Westland, die zich graag wil inzetten om de sociale cohesie en de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Verder ligt er een belangrijke rol in het project voor het jongerenwerk. Enerzijds om de jeugd te mobiliseren en te stimuleren, maar ook om de activiteiten mede te begeleiden en daarmee dit project tot een succes te maken.

31 mei finaledag
Zaterdag 31 mei vindt op het Wilhelminaplein in Naaldwijk de finale van het WK Streetaction plaats. Elke dorpskern heeft daarbij minimaal één team dat zich vertegenwoordigt in de finale. Tijdens de voorrondes wordt bepaald welke teams dat zijn. Leuke bijkomstigheid van het project is dat leerlingen van het Mondriaan College de rol van scheidsrechter vervullen. Ook lopen leerlingen stage in de voorbereiding en op de finaledag van dit project.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie;