AutoRai

Suzuki positief over vooruitgang in WRC

(4/28/2008)
Voorafgaand aan de Rally van Jordanië werd de laatste dag als de zwaarste bestempeld en dat bleek na afloop ook volkomen juist te zijn. De loodzware klassementsproef langs de rivier de Jordaan met een lengte van 41,45 kilometer werd twee keer verreden.

De laatste dag, met wederom hoge temperaturen, begon uitstekend voor Suzuki-rijder P-G Andersson. Hij was op de meeste KPâs voortdurend in de top tien te vinden en op de Wadi Shueib klassementsproef realiseerde hij met zijn Suzuki SX4 WRC zelfs de vierde snelste tijd. Ongelukkigerwijze was dat tevens de laatste proef dat hij in actie kwam tijdens de vijfde ronde van het FIA World Rally Championship.

Andersson gleed van de weg op de volgende proef langs de rivier de Jordaan en hij moest daardoor vroegtijdig het strijdperk verlaten. Bij terugkeer in het servicepark werd hij opgewacht door Zijne Majesteit Koning Abdullah II van Jordanië.

Het Suzuki World Rally Team kende wisselend geluk in Jordanië. Toni Gardemeister moest op de eerste dag de strijd opgeven toen hij een grote steen raakte, die zijn motor aan de onderkant beschadigde. Ook Andersson raakte op de eerste dag van de weg, maar kwam op de tweede dag sterk terug met een reeks top tien tijden.

Andersson's Suzuki SX4 WRC kende tijdens de rally geen enkel technisch probleem en het team behoefde geen enkele wijziging aan te brengen in de set-up van de SX4.

Toni Gardemeister
Toni Gardemeister: âIk ben natuurlijk erg teleurgesteld dat ik de finish niet heb gehaald. Ik had deze zware rally echt het gevoel dat we met de SX4 WRC hoog zouden kunnen eindigen. Ondanks dat ik wist dat dit één van de zwaarste events uit het kampioenschap zou zijn. Helaas was ik één van de eerste slachtoffers.â

P-G Andersson
P-G Andersson: âHet is teleurstellend voor het hele team. Ik weet niet wat er gebeurde op proef 19 en hoe ik van de weg raakte. Alles ging uitstekend. Het wegdek was bedekt met gravel, maar dat was niet echt een probleem. In een langzame bocht raakte ik met de voorwielen van de weg maar de achterwielen waren nog op het wegdek. Ik zette de versnelling in achteruit maar de helling was te steil. Er was verder geen publiek om ons te helpen, dus over en uit. De proef ervoor was ik nog vierde snelste! Het was een schrale troost dat Zijne majesteit Koning Abdullah II veel belangstelling toonde in de SX4 WRC.â

Team nieuws
Paul Wilding, Suzuki World Rally Team manager: âHet was ons doel om niets te riskeren en om de auto aan de finish te krijgen. Alles zag er ook goed uit, vooral die vierde tijd op KP 18. Maar jammer dat er op de proef erna geen publiek was om P-G weer terug te duwen op de weg. Het was een moeilijke rally en veel rijders zijn van de weg geraakt. Maar we hebben laten zien de Suzuki SX4 WRC inmiddels qua prestaties competitief is en dat geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.â