KinderDIERecteuren: nek aan nek race om de fans.

28/04/2008 11:13

NVD Nederlandse Vereniging van Dierentuinen

Amsterdam, 28 april 2008. Tot 15 mei 2008 kunnen de fans van de kinderDIERekteuren van de 15 grootste dierentuinen in Nederland nog stemmen op het natuurbeschermingsproject van hun keuze. Er is een heftige strijd gaande om het verzamelen van fans. In de top van de ranglijst staat al een tijdje de kinderDIERekteur Bram ten Haken van Dierenpark Emmen met zijn project De Pinguïnbus in Peru, sinds nu komt de kinderDIERekteur Thom Hermans van Vogelpark Avifauna met zijn project voor Neushoornvogels in de Filippijnen wel heel dichtbij! Degene die de meeste fans weet te verzamelen krijg van het Natuurbeschermingsfonds van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NNBF) een bedrag van 2500 Euro voor hun project. Kijk en stem op www.kinderdierekteuren.nl!!

De kinderDIERekteuren van de 15 dierentuinen die bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) zijn aangesloten zijn al bijna een jaar actief in 'hun' dierentuin. Ze zijn vanaf september 2007 in functie en op 31 mei begint de verkiezing van hun opvolgers. Tot aan dat moment verzamelen ze fans voor hun natuurbeschermingsprojecten. Elke kinderDIERekteur verzint van alles om maar zoveel mogelijk fans te verzamelen, zodat hun project de steun krijgt die het nodig heeft.

In het afgelopen jaar mochten de kinderDIERekteuren bijvoorbeeld hun verjaardag vieren in hun eigen dierentuin, kregen ze een kijkje achter de schermen en waren ze ambassadeur van hun park. Soms vielen ze met hun neus in de boter en mochten ze de Koningin ontvangen, of deelnemen aan een jubileumactie van hun dierentuin. Ook hebben ze met z'n allen een heel weekend vergaderd en nagedacht hoe ze natuurbescherming tot een belangrijk onderwerp konden maken bij hun klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes.

De kinderDIERekteuren zijn nu bijna aan het eind van hun functiejaar en vanaf 31 mei 2008 tot 31 augustus 2008 kunnen alle kinderen tussen 7 en 12 jaar zich aanmelden voor de verkiezing van kinderDIERekteur. Vanaf die tijd is de website weer geopend voor een pittige quiz, die de mogelijk nieuwe DIERekteuren dan eerst goed moeten invullen voordat ze in aanmerking kunnen komen voor de funktie! Belangstelling om de kinderDIERekteuren te steunen, kijk dan op www.kinderdierekteuren.nl en stem mee!!!





http://www.kinderdierekteuren.nl