Gemeente Sittard-Geleen


047_2008

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Afhandeling vóór medio september

WOZ-bezwaren met meer dan 50% verminderd

Sittard-Geleen, datum - 28 april 2008, De gemeente Sittard-Geleen heeft dit jaar ruim 1.200 bezwaarschriften ontvangen waarin tegen 1.450 objecten (woningen en bedrijfspanden) bezwaar is aangetekend. Ten opzichte van het jaar 2007 is dit een afname van meer dan de helft. 'Dit heeft met name te maken met betere taxaties en een het feit dat wij geïnvesteerd hebben in onze interne processen' aldus wethouder Widdershoven. De gemeente denkt deze bezwaarschriften vóór 1 september van dit jaar te hebben afgehandeld.

Hertaxatie

Dit jaar zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen 2008 op 29 februari zijn verstuurd. Het aanslagbiljet vermeld ook de nieuwe WOZ-waarde van het pand. Deze WOZ-waarde is de waarde van woning of bedrijfspand op 1 januari 2007. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is inmiddels verstreken. De inwoners die bezwaar hebben aangetekend tegen de vastgestelde WOZ-waarde krijgen een hertaxatie van hun woning of bedrijfspand. Ze moeten er dan ook rekening mee houden dat onaangekondigd een taxateur op bezoek komt.

Uitspraak

Na hertaxatie ontvangen betrokkenen een brief met daarin vermeld de uitspraak op het bezwaarschrift. Indien de waarde wordt verlaagd, wordt ook de onroerende zaakbelasting verminderd. Ook wordt deze nieuwe WOZ-waarde doorgegeven aan het Waterschap en de rijksbelastingdienst.


---