Persberichten 28/04 ochtend

Regio, 28-04-2008

Leiden Leidenaar aangehouden wegens mishandeling Een 33 jarige man uit Leiden is op zondag 27 april, op de Hogewoerd, rond 05.15 uur, geslagen door een 28 jarige Leidenaar. De verdachte stond bij een uitgaansgelegenheid op de Hogewoerd en was in discussie met een portier die hem en zijn vrienden sommeerde om naar huis te gaan. De 33 jarige Leidenaar liep opdat moment langs en gaf en passant aan dat de jongens gewoon weg moesten gaan zodat de rust weer zou wederkeren. De politie was inmiddels ingeschakeld door de uitgaansgelegenheid en op het moment dat agenten ter plaatse zijn krijgt de 33 jarige Leidenaar een klap in zijn gezicht. De verdachte kon direct aangehouden worden omdat een agente de mishandeling zag gebeuren. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Aanhouding wegens mishandeling en bedreiging De politie heeft op zaterdag 26 april, rond 02.50 uur, een 27 jarige Leidenaar aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. Een 24 jarige Leidenaar liep met zijn vriendin over de Breestraat toen zij door de verdachte werden aangesproken. Eerder op de avond was er in een uitgaansgelegenheid een korte ruzie ontstaan waarbij zij allen betrokken waren. De verdachte was er echter nog niet klaar mee en gaf de Leidenaar een slag in het gezicht waardoor er een zwelling op zijn wang ontstond. Vervolgens bedreigde de Leidenaar ook zijn vriendin. De Leidenaar belde de politie en op hun aanwijzingen kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte bekende onder invloed te zijn van alcohol en zich niets meer van het voorval te herinneren. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Leiden Vijf mannen aangehouden voor baldadigheid De politie heeft op zondag 27 februari, rond 05.35 uur, vijf mannen aangehouden op verdenking van openlijk geweld. De vijf bevonden zich in de parkeergarage aan de Albinusdreef in Leiden. Via de beveiliging van de parkeergarage kreeg de politie de melding dat zij fietsen omgooiden en over een auto hadden gelopen. De beveiligers hielden de jongens tegen tot de komst van de politie. De politie heeft de verdachten van 20 en 21 jaar uit Rotterdam, Groningen, Enschede, Spijkenisse en Den Haag aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Aangifte van mishandeling De politie heeft aangifte opgenomen van een mishandeling die plaatsvond op zondag 27 april omstreeks 00.40 uur. Een 25 jarige Alphenaar deed aangifte nadat hij op de Castellumstraat door twee mannen die op een scooter reden zonder aanleiding was geschopt en geslagen. Vervolgens gooide een van de verdachte ook nog eens zijn fiets in de sloot. De Alphenaar belde de politie en op zijn aanwijzingen konden agenten de twee verdachten aanhouden. De verdachten van 23 en 37 jaar uit Alphen zijn op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Bergambacht Fietser geraakt door laadbak De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Tussenlanen. Op vrijdag 25 april, rond 15.50 uur, wilde een 58 jarige vrachtautochauffeur uit Bergambacht twee fietsers inhalen. Tijdens deze manoeuvre raakten de laadbak één van de fietsers. De fietser, een 14 jarige jongen uit Bergambacht, kwam ten val en is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Woubrugge Diefstal van koper De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van koper aan de Praam in Woubrugge. Een grote hoeveelheid koperen leidingwerk is weggenomen bij een in aanbouw zijnde woning. Vermoedelijk heeft de diefstal plaatsgevonden tussen vrijdag 25 en zaterdag 26 april. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844.

--- einde berichten ---