Gemeente Abcoude


Aanvang bouw Meerbadterrein uitgesteld

De Vereniging tot Behoud van het Dorpse karakter heeft bezwaar ingediend tegen de bouwplannen op het voormalig Meerbadterrein. Daarnaast heeft de vereniging bij de rechtbank een voorlopige voorziening aangevraagd. Deze voorziening heeft tot gevolg dat er in de komende periode nog niet kan worden begonnen met de bouw van de drie appartementen op het voormalig Meerbadterrein.

Begin april werd het bestemmingsplan voor het gebied vastgesteld. In dit bestemmingsplan is de bouw van de drie appartementengebouwen opgenomen. Door de voorzieningsaanvraag kan er nu nog niet begonnen worden met bouwen. Dit kan pas wanneer de bezwarencommissie het bezwaar van de vereniging tot behoud van het dorpse karakter ongegrond heeft verklaard en de vereniging niet in bezwaar gaat tegen deze uitspraak.

Werk aan de dijk Naast de bouw van appartementen loopt er ook een procedure tot dijkverbetering. Waternet wil in de komende periode de dijk rond het Meerbadterrein gaan verbeteren om deze klaar te maken voor hogere waterstanden die een gevolg kunnen zijn van klimaatveranderingen. De plannen die Waternet heeft, leggen zij later dit jaar ter inzage. Voorafgaand aan deze ter inzage legging organiseert het bedrijf een tweetal bijeenkomsten. De eerste is op 29 mei en is bedoeld voor belanghebbenden, de tweede is een algemeen toegankelijke inloopavond die gehouden wordt op 19 juni.


---

28 april 2008