Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 28 april

* VERKEERSONGEVAL
Zondagavond vond er op de Vlietlaan een verkeersongeval plaats, waarbij een 18-jarige Rotterdammer gewond raakte. Een 50-jarige automobilist wilde om even na zeven uur wegrijden vanuit een parkeervak richting Oudedijk. Hij zag een bromfietser over het hoofd, waardoor ze met elkaar in botsing kwamen. De jongeman is met letsel naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.


* BEKEURING VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
VLAARDINGEN - Zondagmiddag, om ongeveer twee uur, werd een automobilist gecontroleerd op de Broekpolderweg in Vlaardingen. Toen hem naar zijn rijbewijs werd gevraagd gaf hij aan dat niet te kunnen overleggen. Bij controle bleek dat de 20 jarige Schiedammer niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij vertelde reeds 8 maal gezakt te zijn voor zijn theorie-examen en nu de moed opgegeven te hebben. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


* FIETSER RIJDT VAN DIJK
BARENDRECHT - Zondagmiddag om ongeveer half drie kreeg de politie een melding dat een man met de racefiets van de Middeldijk was gereden. Daar aangekomen bleek dat een 69 jarige man inderdaad door onbekende oorzaak onder aan de dijk terecht was gekomen. Hoewel de verwondingen mee leken te vallen is hij toch overgebracht voor onderzoek naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam.


* VROUW GEWOND NA VAL IN WONING
ROTTERDAM-BLOEMHOF - In de nacht van zondag op maandag, om ongeveer één uur kreeg de politie een melding dat een vrouw gewond was geraakt in een woning aan de Ridderspoorstraat. Ter plaatse aangekomen bleek dat de 29 jarige bewoonster gevallen was en niet meer zelfstandig op kon staan. Zij had ook een hoofdwond opgelopen. Omdat zij zelf niet meer bij de voordeur kon komen hebben politiemensen de deur geforceerd en zodoende konden zij samen met personeel van de inmiddels gearriveerde GGD de vrouw bereiken. De gewonde vrouw is daarna ter behandeling overgebracht naar het Erasmus MC.


* FIETSTER AANGEREDEN
ROTTERDAM - Op de Olympiaweg is zondagmiddag om ongeveer vier uur een 44 jarige fietster aangereden door een automobilist. Die laatste zag de fietster op de rotonde over het hoofd. De vrouw liep lichte verwondingen op en kon na behandeling ter plaatse door personeel van de GGD haar weg vervolgen.


* MAN STRUIKELT EN RAAKT GEWOND
GROOT IJSSELMONDE / FEYENOORD-RIDDERSTER - Een 45-jarige man is gisteren op de Stadionweg gestruikeld en liep daarbij meerdere breuken op. Het ongeval vond gisteren laat in de middag plaats. De gewonde man uit Barendrecht werd met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING MET LETSEL

HILLEGERSBERG / ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding met letsel. Gisterenavond rond zeven uur reed een 65-jarige man uit Rotterdam met zijn auto over de rijbaan van de Bergweg. Hij kwam uit de richting van de Schiekade en ging in de richting van de Hooglandstraat. Bij het oversteken van het kruispunt Bergweg/Zwart Janstraat werd de bestuurder verrast door een 10-jarig meisje uit Rotterdam die plotseling de straat overstak. Hierdoor botste hij met de linkervoorzijde van zijn auto tegen het overstekende meisje. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING MET LETSEL

OUDE NOORDEN / ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding aan de Gordelweg. Gisterenmiddag rond ''n uur vond een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de kruising van de Gordelweg met de oprit van de A20. Een 24-jarige bestuurder uit Rotterdam reed met een personenauto een 9-jarig jongetje uit Rotterdam aan. De jonge fietser brak hierbij zijn rechter scheenbeen. De GGD behandelde de jongen ter plaatse. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK WONING
AGNIESEBUURT / ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt de inbraak van een woning aan de Wateringhestraat. De inbraak vond gisteren plaats tussen elf uur 's ochtends en negen uur 's avonds. Bij de inbraak werden verschillende sloten geforceerd. Politiemensen troffen in de woning een grote ravage aan van overhoop gehaalde spullen. Bij de inbraak werden twee fototoestellen en een geldbedrag weggenomen. De politie onderzoekt de toedracht.