Gemeente Wageningen

Trouwen in Wageningen

Uw trouwdag een wereldsgebeuren. Trouw in ons mooie gemeentehuis of geef uw trouwdag een extra uitstraling door te trouwen in Hotel de Wereld.
Op woensdag hebt u om 09.00- en 10.00 uur de mogelijkheid om kostenloos in het gemeentehuis te trouwen/registreren partnerschap. De ceremonie is dan zeer sober.

foto Hotel de Wereld (klein)
De gemeente Wageningen heeft twee locaties aangewezen waar getrouwd kan worden: in het stadhuis en in Hotel de Wereld. foto interieur trouwzaal gemeentehuis In Hotel de Wereld kunt u ook op zaterdag trouwen. Om de huwelijksdatum vast te leggen dient u schriftelijk een verzoek in te dienen (voorzien van uw legitimatiebewijs). foto fragment Hotel de Wereld U ontvangt van ons een schriftelijke bevestiging. Voordat u ons de brief stuurt, is het aan te raden ons te bellen om te vragen of de betreffende dag en tijdstip nog beschikbaar is.

Voor het huwelijk of geregistreerd partnerschap zult u eerst het voorgenomen huwelijk/partnerschap moeten aangeven. Deze aangifte kunt u doen in de gemeente waar u of uw partner staat ingeschreven. De aangifte moet minimaal twee weken voor het huwelijk of de registratie gedaan worden en is een jaar geldig. Bij het doen van aangifte geeft u op in welke gemeente u gaat trouwen of uw partnerschap laat registreren.

Voor het doen van aangifte kunt u een afspraak maken met de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Meenemen :

Voor de aangifte van het huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn van u beiden de volgende documenten nodig:

foto paardentram voor Hotel de Wereld
Geldig identiteitsbewijs

Geboorteakte

Uittreksel uit de GBA t.b.v. de aangifte (met vermelding van de burgerlijke staat en de nationaliteit)

Kopie van paspoort of identiteitskaart van de getuigen

Als u gescheiden bent een uittreksel van de akte

Als u weduwe/weduwnaar bent een uittreksel uit het overlijdensregister

Of u nog andere stukken nodig hebt is afhankelijk van diverse factoren, zoals nationaliteit en leeftijd. Wanneer u in het buitenland geboren bent, lange tijd in het buitenland hebt gewoond, of niet de Nederlandse nationaliteit bezit raden wij u aan contact op te nemen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. We bespreken dan welke documenten nodig zijn en aan welke eisen ze moeten voldoen. foto interieur trouwzaal Hotel de Wereld
foto bruidspaar in Hotel de Wereld

Kosten:

De kosten zijn afhankelijk van de documenten die door burgerzaken geleverd moeten worden. Variërend van EUR 10,=

tot EUR 50.

Huwelijksrecht stadhuis: EUR 259,=

Huwelijksrecht Hotel de Wereld: EUR 518,= (dit is exclusief de huur van de accommodatie)

Contact:

Ambtenaar burgerlijke stand: 0317 - 492532

bruidspaar Bezoekadres: Stadhuis, Markt 22 in
Wageningen

Postadres: Postbus 1 6700 AA Wageningen