Spark ontwikkelt revolutionair paardenzadel

28/04/2008 13:42

Spark design & innovation

Rotterdam, 28 april 2008 - Spark design & innovation heeft met industrieel ontwerper Aafke Kauffman en de TU Delft de "Unite" ontwikkeld: een innovatief nieuw paardenzadel. Met de komst van de zeer gebruiksvriendelijke Unite kan elke ruiter zelf de pasvorm van het zadel eenvoudig aanpassen aan de contour van de paardenrug. Patent hierop is aangevraagd en het product wordt door Spark verder ontwikkeld.

Het merendeel van de huidige zadels past niet goed op de rug van het paard: rugblessures zijn een veel voorkomend gevolg. Elke paardenrug is uniek; dit vraagt specialistische kennis bij het goed passend maken van een traditioneel leren zadel. De Unite is voorzien van verstelbare pads waardoor dit zadel zich automatisch aanpast aan de vorm en de beweging van de paardenrug. Hierdoor wordt een gelijkmatige drukverdeling op de rug gegarandeerd en blijven blessures uit.

Door het gebruik van high-tech materialen zoals spacer fabric en carbon is een ongekend laag gewicht bereikt van slechts 3,5 kilogram. De modulaire opbouw maakt het bovendien mogelijk het zadel af te stemmen op verschillende disciplines binnen de ruitersport.





http://www.sparkdesign.nl